2018. 10. 14. 10:37

Csak Kövér meg ne hallja: "Nemcsak Orbán, mi is oda tudunk suhintani a magunk módján"

Kövér László az első mondata után kikapcsolta a mikrofonját, de mi engedjük beszélni Jakab Pétert. A jobbikos politikust most nem csupán a parlamenti munkáról kérdeztük, ugyanis a héten beszabadult az Echo Tv-be, és kíváncsiak voltunk arra is, hogy érezte magát.

Pintér Tamás frakciótársa kérdésére Polt Péter legfőbb ügyész elismerte, már vizsgálják Orbán Viktor repülőútjai miatt tett jobbikos feljelentést. Ön szerint lesz vádemelés?

Ismerve kettejük viszonyát hamarabb tudom elképzelni, hogy Polt is együtt szokott utazni focimeccsekre Orbánnal Garancsi luxusrepülőgépén, minthogy vádat emelne régi párttársa ellen. Jogállamban is együtt repülnének ők, csak máshova, ha érti, mire gondolok.

 
Semjén Zsolt, a kereszténydemokrata rajongó

Nem túl erős kifejezés, hogy Magyarországot egy lókupec irányítja?

Orbán 30 éve abból él, hogy a nép javait a saját maga javára fordítja, és erre még büszke is. Csak mi szégyelljük, hogy ilyen kormányfője van annak a hazának, amelyet olyan sokan építettek, védtek vérrel verítékkel. Ő meg most az egészet elbizniszeli a haverjaival némi ajándékért cserébe. Nem, nem erős kifejezés a lókupec.

Ha nem emberi tragédiákról lenne szó, még azt is mondhatnánk, hogy unalmas megint erről beszélni: a Fidesz ismét nemet mondott a kilakoltatások felfüggesztésére. De vajon miért?

Szerintük azért, mert már megoldották. Persze nézőpont kérdése. Ha a bankok problémáit akarták megoldani, azt megtették akkor, amikor a Fidesz paktumot kötött velük, hogy nem akadályozzák meg a kilakoltatásokat. Megoldották. Nem akadályozzák meg. Népképviselet helyett bankképviselet. Nekünk ez jutott.

Legutóbb akkor kapott plusz kérdést, amikor Bayer Zsolt Önt és a gyermekeit gyalázta. A héten viszont a Nemzetbiztonsági bizottságtól megrettenő fideszes publicista munkahelyén, az Echo TV-ben üzenhetett neki. Érzett elégtételt?

Elégtételt még nem, de ígérhetem, fogunk tenni azért, hogy ne csak én érezzek egyszer majd elégtételt, hanem mindenki, akit valaha is válogatott szavakkal gyalázott a kormány lovagkeresztes Zsoltja. Nemcsak Orbán, mi is oda tudunk suhintani a magunk módján, de erről majd később.

 
Múltidéző: Kövér László elveszi a szót

Miről nem hallhatott még Kövér László? KATTINTSON IDE!