Georges Leekens nem lett helyi képviselő Oostkampban

Pártja listáján, akik 16 képviselőt küldhetnek a helyi önkormányzatba, a volt kapitány csak a 21. lett.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a belga helyhatósági választáson indult. Leekens a Kereszténydemokrata és Flamand Párt (CD&V) oostkampi listájának 27. helyén szerepelt, a választáson pedig 501 szavazatot kapott, ami a 21. helyre volt elég. Mivel a CD&V 16 mandátumot szerzett, így Leekens voksainak száma kevés volt ahhoz, hogy bekerüljön a kisváros önkormányzatába. Oostkampban összesen 27 képviselő ül a helyi önkormányzatban.

Májusban mi is beszámoltunk arról, Georges Leekens már akkor jelöltje volt a konzervatív erőnek, amikor még élő szerződése volt a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. Bár másnap az MLSZ honlapjának adott interjúban nem cáfolta, hogy indulna a választáson, azt mondta, semmilyen politikai szerepet nem kívánt vállalni a múltban sem, és ezen a jövőben sem szeretne változtatni, így semmiféle pozíciót nem vállal Oostkampban.

Leekens a politizálásáról: „Mindössze a helyi közösséget szeretném távolról támogatni"

Mint arról tegnap portálunk is beszámolt, Georges Leekens, a magyar fociválogatott szövetségi kapitánya indul a belga helyhatósági választáson. A sportszakember az október 14-i voksoláson a Kereszténydemokrata és Flamand Párt (CD&V) listáján szerepel, a nyugat-flandriai tartományhoz tartozó Oostkamp település jelöltjei között található.