Elfogadta az Országgyűlés a Sargentini-jelentést visszautasító határozatot

Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, a Sargentini-jelentés elleni határozatot, amely arra szólítja fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben - fogalmaz az MTI.

A képviselők 129 igen szavazattal, 26 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett fogadták el a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető által benyújtott javaslatot, amely hangsúlyozza: Magyarország maga védi a határait, "fenntartjuk a kerítést, és nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát" - bár ilyet nem is akar tenni az Európai Unió.

A dokumentum szerint az Európai Parlamentben (EP) elfogadott Sargentini-jelentés a demokratikusan megválasztott magyar Országgyűlés döntéseit támadta meg, ezzel pedig túllépte hatáskörét, megsértette az ország szuverenitását. A határozatban az olvasható: megdöbbentőnek tartják, hogy az EP bevándorlást támogató képviselői azért ítélik el Magyarországot, mert megvédte határait.

"Visszautasítjuk a Sargentini-jelentésnek nevezett hazug bevándorláspárti vádirat rágalmait. Visszautasítjuk a jelentést, amely azért támadja Magyarországot, mert nem fogadott be bevándorlókat, elutasította a kvótát, jogi határzárat hozott létre, és büntethetővé tette az illegális bevándorlás szervezését" - írták.

Az elfogadott előterjesztés felháborítónak nevezi, hogy az EP bevándorláspárti képviselői, a tartózkodó szavazatokat figyelmen kívül hagyva, "csalással fogadták el a Magyarországot és a magyar embereket rágalmazó jelentést".

Szilágyi György parlamenti képviselő az ATV-ben magyarázta el a Jobbik álláspontját:

A magyar Országgyűlés egész Európára nézve veszélyesnek tartja, ha egyes üzleti csoportok és egy spekuláns üzletember érdekei akadálytalanul érvényesülnek az Európai Unióban, és felülírhatják az alapszerződésben lefektetett szabályokat - írták, elfogadhatatlannak nevezve, hogy az illegális migrációt támogató szervezetek megbélyegezzék a magyarokat.

"Csak a magyarok dönthetnek arról, kivel szeretnének együtt élni és kivel nem" - rögzíti a közzétételét követő napon hatályba lépő országgyűlési határozat.

Az EP szeptember 12-én 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadta el a magyar jogállamisági helyzetről szóló Sargentini-jelentést:

  • a Fidesz-KDNP képviselői igennel szavaztak
  • négy független igennel szavazott: Dúró Dóra, Volner János, Fülöp Erik, Apáti István
  • A Jobbik 18 képviselője tartózkodott
  • Az LMP nemmel szavazott, ahogy az MSZP, a DK és a Párbeszéd képviselői is, két függetlennel együtt: Bősz Anett, Szabó Szabolcs

Győzött a Fidesz! Elveszik az állami támogatást a lakástakarékpénztáraktól

Nem hiába a kivételes eljárás, a hétfőről-keddre törvényalkotás, miközben a magyar emberek sorban állnak a bankok előtt, hogy az utolsó pillantot kihasználva előtakarékossági szerzdőtést kössenek, a kormánypárti többség, 125 igen, 49 nem szavazat mellett megszüntette a lakástakarékpénztárakba fektetett megtakarítások állami támogatását.

(fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)

Forrás
MTI nyomán