Hiába kérték Ádert sátrat verve a Sándor palota előtt a jobbikos fiatalok, hogy ne adja a nevét a lakástakarékok kivégzéséhez

"Neked palota jár, nekünk maradt a sátor."

Nem várt látványosság fogadta a Budai Várba látogató turistákat kedden délután. A Siklóból kilépve az államfői rezidencia előtt sátrakba botlottak, s csodálkozva kérdezték a jobbikos fiataloktól és az újságíróktól, mi történik itt? Bennem most tudatosult, hogy a "lakástakarék pénztár" kifejezést nem ismerem angolul, így csak korlátozottan tudtam felvilágosítással szolgálni. Magyarul talán most menni fog. 

A Jobbik Ifjúsági Tagozatának aktivistái a Sándor palota előtt sátrat verve és 

"Se felsőoktatás, se lakhatás, lélegezni még szabad?" "Neked palota jár, nekünk maradt a sátor." "Áder lakhatunk nálad?"

feliratú táblákkal szólították fel Áder Jánost, hogy ne írja alá a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetéséról szóló, elképesztő gyorsasággal átvert törvénymódosítást.

A lakástakarék elvételével a luxuskormány végleg cserben hagyta a fiatalokat

Akinek a gyomra esetleg eddig is nehezen vette be a látványt, ahogyan a kormánypárti politikusok és cimboráik százmilliókat és milliárdokat keresnek, majd luxuséletüket saját bulvárlapjaik címlapjain tárják elénk, az most kapaszkodjon meg, ugyanis a Fidesz indoklása szerint többek között azért kell véget vetni a lakástakaréknak, mert„a megtakarítást a futamidő végén akár medence vagy szauna építésére is fel lehet használni",

A flashmob a turisták mellett a rendőrök figyelmét is felkeltette, ám az egyenruhások rövid érdeklődés után inkább a csendes szemlélődés mellett döntöttek. 

Farkas Gergely országgyűlési képviselő, a Jobbik IT elnöke elmondta: a parlamentben egyetlen értelmes érvet sem hallottak a lakástakarékok tönkretétele mellett, "a fideszes képviselők ahhoz is gyávák voltak, hogy vitatkozzanak velünk""Utolsó esélyként" arra kérik a köztársasági elnököt, 

"hallja meg azoknak millióknak hangját, akiknek a kívánságát tolmácsoljuk felé."

Farkas szerint a kormány "statáriális gyorsasággal" hozta meg ezt a döntést, amely még jobban el fogja mélyíteni az eleve egyre súlyosabb lakhatási válságot. 

"Ahelyett, hogy gesztusokat tennének a fiataloknak, hogy éreztessék velük, érdemes itthon maradniuk, belengetik a fizetős felsőoktatást, most pedig elveszik az otthonteremtés esélyét is"

mutatott rá a politikus. 

Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő hozzátette: 

"Minden  eszközzel, minden fegyvernemben küzdeni fogunk ez ellen a fideszes őrület ellen!"

Hangsúlyozta: a lakástakarékok tönkretétele nem csak a fiatalok, de nagyon sok középkorú és idős ember "jövőjének elrablását" jelenti, hiszen számos kispénzű nyugdíjas is ennek a megoldásnak a segítségével tudta felújítani otthonát. Z Kárpát szerint, amikor a Fidesz "eltéveszti a házszámot", amikor a takarékokat a CSOK-kal akarja helyettesíteni, hiszen utóbbi "jellemzően a szerencsésebb helyzetűeknek kedvez"

A Fideszt nem a lakástakarékok támogatására fordította 70-80 milliárd forintos évi költségvetési ráfordítás zavarja, hanem a Rogán Antal nevével fémjelzett fideszes hátterű pilótajátékot, a NOK-ot akarják helyzetbe hozni."

Z Kárpát  arra szólította fel az államfőt, 

"ne adja nevét ehhez az őrülethez, a magyar fiatalok külföldre űzéséhez, jövőnk feléléséhez."

A fiatalok kérése nem hangzott be a Sándor palota falai közé. Alig bontották el a sátrakat, a köztársasági elnök aláírta a törvénymódosítást, és azt a Magyar Közlönyben már ki is hirdették.  

Már ki is hirdették a lakástámogatásokat megvonó törvényt

Ma két Magyar Közlöny is megjelent. A 160. szám - nem tudni, miért - az Alaptörvényt tartalmazza egységes szerkezetben, a 161. számban pedig este 19 óra 10 perckor kihirdették a lakás-takarékpénztárakon keresztül igényelhető lakáscélú megtakarítások támogatásának eltörléséről szóló fideszes törvényt, mely a 2018. évi LXIII. számot kapta.