Polt Péter Vietnámban járt, hogy a szakmai tapasztalatokról cseréljen eszmét

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész Le Minh Tri vietnámi legfőbb ügyész meghívására 2018. szeptember 17-24. között hivatalos látogatást tett Vietnámban - olvasható az ügyészség holnapján.

A magyar és a vietnámi legfőbb ügyész 2010. június 29. napján, Budapesten, kétoldalú megállapodást kötött a szakmai tapasztalatok megosztásáról, továbbá arról is, hogy az együttműködést kiterjesztik az ügyészek bűnüldözési ismereteinek javítását szolgáló továbbképzésekre. A mostani hivatalos találkozásra a kétoldalú megállapodás bővítésének jegyében került sor, ugyanis a legfőbb ügyészek a képzés területén konkrétabb, és szélesebb körű együttműködést szeretnének folytatni - derül ki a beszámolóból.

Dr. Polt Péter legfőbb ügyészt a hivatalos útja során fogadta Nguyen Thi Kim Ngan asszony, a Nemzetgyűlés elnöke, Nguyen Hoa Binh úr, a Legfelsőbb Népi Bíróság elnöke, és Le Thanh Long igazságügyi miniszter. A legfőbb ügyész emellett tartományi főügyészekkel is találkozott.

Vietnámban egypártrendszer van, melynek egyetlen szereplője a Vietnámi Kommunista Párt. A hivatalos beszámoló szerint a társalgás témája elméletileg mégsem az volt, hogy hogyan működik az ügyészség egy ilyen rendszerben, hanem például az embercsempészet, a tartományok földrajzi, társadalmi és turisztikai sajátosságairól, amelyek hatással vannak a bűncselekmények alakulására, vagy épp a bűncselekmények elévülésének szabályozása.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Tari Tamás

Friss

Van ugyanis mit megtéríteniük az országnak. Vélemény.
Olyan súlyos az utasok helyzete, hogy azonnal ki kellene kötniük.