Lakástakarékpénztárak: "folytatják a magyar jövő felzabálását"

A Jobbik szerint ezt semmi sem indokolta.

Szerinte a lépéssel a fiatalokba, a középkorúakba és az idősebbekbe is belerúgtak, "amit semmi nem indokolt". Két nap alatt statáriális módon "kivéreztették" az életüket tervezni kívánó polgárokat, akik így nem tudnak majd új építésű lakást vásárolni - mondta az ellenzéki politikus, aki szerint ezeknek az embereknek így az a lehetősége is elveszik, hogy pár év alatt legalább az önrészt összegyűjtsék, vagy bővítsék, felújítsák otthonukat. Ez pedig rontja a népesedési kilátásokat, gyorsítja a kivándorlást - vélekedett.

Mint mondta, ezek az emberek éppen azért tettek félre 20-30-40 ezer forintokat, hogy pár év elteltével önrészt tudjanak biztosítani a CSOK felvételéhez, vagy lakásvásárláshoz. Így viszont a lakások bővítésére vagy felújítására való források is eltűnnek, ez pedig a magyar népesedési kilátásokat is rontja, valamint felgyorsítja a kivándorlást – tette hozzá.

A „Családok évében” botrányos folyamatoknak lehetünk tanúi, május óta 1300 családot tettek utcára – mutatott rá. Elárulta azt is, hogy a köztársasági elnököt kérik majd fel alkotmányossági aggályaik eloszlatására.

Amelyik törvény két nap alatt keresztülmegy, az a magyar embereknek nem szokott jól elsülni – mondta amiatt, hogy ezt a törvénymódosítást is egyik pillanatról a másikra tudta meg a lakosság. A kapkodás annyira nagy volt, hogy az Országgyűlés Gazdasági bizottságánál érdeklődő kollégánkat egyszerűen a Fidesz Sajtóirodájához továbbították a kérdéseivel.

Z. Kárpát kitért arra is, hogy az üzletágban dolgozó több ezer ember megélhetése került veszélybe két nap alatt, és több mint egymillió ügyfél életlehetőségei szűkültek tovább egy egyébként is válságban lévő országban.

Készüljön fel a kormányzat arra, hogy a Jobbik válaszlépései nem maradnak el, legyen szó parlamenti keretek közöttiekről, vagy akár kemény, markáns demonstrációkról melyek azt üzenik, hogy ez a kormány sem csinálhat meg bármit büntetlenül – jelentette ki.