Na, még 35 millió a Vidi stadionjára!

Új tűzgátló ajtó, vízórák, EDR-erősítő, valamint rugalmas alátétszőnyeg a műfű alá – ezt kell még beépíteni a székesfehérvári Sóstói Stadionba. Az ára csaknem ötszáz lakáskassza-ügyfél éves állami támogatása.

A használatbavételi engedély megszerzése, valamint a biztonságosabb használathoz pluszmunkákat kell elvégezni a Videoton Mol Vidi FC új stadionján 27,4 millió forint plusz áfa, azaz csaknem 34,8 millió forint összegben – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A tájékoztatás szerint az alábbi egyéb munkákat kell elvégeznie a kivitelezőnek:

  • a fejépület földszintjén a tűzszakasz-határok módosulása okán új gipszkarton falszakasz kialakítása, szendvicspanel eldobozolása és egy új tűzgátló ajtó beépítése,
  • a pályaszinti konyhai részen vízmérést biztosító vízmérők kialakítása,
  • az EDR rádiótelefon használhatósága érdekében úgynevezett erősítő rendszer kiépítése,
  • a műfű alatt – azokon a területeken, ahol a sportolók által nagyobb igénybevétel várható – rugalmas alátétszőnyeg elhelyezése.

Ezek közül az első három tétel összesen bruttó 29 577 289 forintba, a negyedik tétel pedig bruttó 5 232 855 forintba fog kerülni. Ez a stadionra költött újabb pénz csaknem ötszáz lakás-takarékpénztári megtakarító éves állami támogatására lenne elég.