Orbánék propagandalapja még csak most kért bocsánatot egy tavaly nyári fake newsért

A fenti jogsértésért sajnálatukat fejezik ki.

Tavaly nyáron Jobbikos bérkommentelőket hallucinált az Orbán–Habony-tengely ingyenesen osztogatott propagandalapja. A Pravda Lokál természetesen akkorát bukott a bíróságon, mint az ólajtó. Az ellenzéki párt most közzétette Orbánék lapjának sajnálkozó levelét.

Arról nincs hír, hogy mikor kérnek bocsánatot azoktól a magyar polgároktól, akiket megtévesztettek ezzel (és a többi) a fake newszal.

Az álhírek elleni küzdelemről több cikkünk is szólt:

Mentsük meg a nagyit a fake newstól!

Pető Péter írt egy izgalmas cikket a 24.hu-n Filippov Gábor "A hibrid ellenforradalom kora" című dolgozatára támaszkodva "A lájkok uralma a magyar demokrácia halála" címmel. Ebben számos elgondolkodtató és vitaindító állítás található, így például az, hogy "a választópolgárok egy részének nincs elég tőkéje ahhoz, hogy felismerje az álhíreket."

Meg lehet tanítani facebookozni a nagyit, de először is le kell higgadni

"És akkor még azt próbálták bemesélni, hogy ez a rohadt cigánylány nem eldobta a szaros pelenkát, hanem ő szedte össze!" - mesélte a minap a Jászai Mari téri trolimegállóban egy indokolatlan mértékben kisminkelt idős asszony, társa őszinte döbbenetére.Rögtön világos volt, hogy mi a téma, ez itt: