A fideszes Simonka György nem érti, miért függesztenék föl mentelmi jogát

Ahogy arról korábban az Alfahír is beszámolt, Polt Péter legfőbb ügyész indítványára felfüggeszthetik Simonka György mentelmi jogát.

A kormánypárti politikust bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette gyanújával hallgathatják ki, amennyiben úgy dönt az Országgyűlés mentelmi bizottsága.

A fideszes politikus közösségi oldalán reagált az erről szóló sajtóhírekre.

Rövid bejegyzésében értetlenségének adott hangot, és igyekezett megnyugtatni választóit (vagy saját magát), mennyire csekélység is ez az egész:

"Igen, hallottam én is a híreket, ami a mentelmi jogom visszahívásáról szól. Ez annyit jelent, hogy engem is meg lehet hallgatni az említett ügyben. Magam sem értem, de természetesen állok elébe minden kérdésnek annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság."

Még Polt Péterék is szervezett bűnözéssel gyanúsítják a fideszes képviselőt, bukhatja a mentelmi jogát

Az ügyészség közlése: "Az ügyben felmerült megalapozott gyanú lényege szerint Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek (a továbbiakban TÉSZ) által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult.