Részleges sztrájk az ELTE-n

 MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az intézmény Természettudományi Karán a Biológiai Intézet egyes tanszékei, oktatói október 15-én részleges sztrájkba kezdtek.

Az Index írt arról, hogy az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán részleges sztrájk kezdődött, információik szerint a tiltakozó akció határozatlan ideig, de előreláthatóan legalább egy hónapig tarthat, az oka pedig az, hogy pedig az, hogy az intézet az ELTE költségvetéséből nem kapta meg a gyakorlati oktatáshoz szükséges összeget a jelenlegi tanév első félévére.

A cél tényleg a figyelemfelhívás, ne gondoljunk egyetemfoglalásra: nem végeznek olyan tevékenységet a gyakorlati órán, amelynek költsége van, a tanár csak szavakban mondja el a hallgatóknak, milyen kísérletek lettek volna - ha lenne rá pénz.

"..az utóbbi évek egyre csökkenő oktatásra szánt költségei után az idei a tanévkezdésre semmilyen anyagi forrás nem állt rendelkezésre a gyakorlatok kivitelezésére. Ez egy olyan, lassan állandósuló méltánytalan helyzetet teremt, melyben komoly áldozatokat hozva, elhivatottságból próbálnak oktatóink valamiféle képzési színvonalat fenntartani. Az alulfinanszírozottságra illetve a pénzügyi elszámolások zavaros voltának jelzésére szeretnénk egy figyelemfelhívó akciót kezdeményezni, melynek célja, hogy az egyetemi vezetés és a hallgatók is értesüljenek a helyzet tarthatatlanságáról"

- olvasható a sztrájkra vonatkozó intézeti körlevélben.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Dobos Zoltán