Osztogatás után fosztogatásba kezdhet a kormány az uniós büntetések miatt

Megszorításokkal érhet véget a NER-ről kialakult kép?

Jakab Péter diósgyőri sajtótájékoztatóján elmondta, közérdekű adatigényléssel tudta meg, hogy Miskolc önkormányzatának októberig összesen 2,5 milliárd fel nem használt uniós forrást kellett az Államkincstárhoz utalnia.

A háttérben a politikus szerint az állhat, hogy a korrupció miatt az unió elzárta a pénzcsapokat, a kormány pedig a kieső források pótlására most elvonja az önkormányzatoknak a kampányban kiosztott pénzeket.

"Osztogatás után jön a fosztogatás"

- fogalmazott.

Jakab emlékezettett: a választások előtt Kriza Ákos polgármester még arról beszélt, hogy kiszámítható források mentén fejlődik a város. Ígértek intermodális csomópontot, Y-hidat, megújuló történelmi Avast és diósgyőri városközpontot is. Utóbbi területen például év végéig 300 millió forintból kellene forgalomcsillapító beruházást megvalósítani utak, hidak és kerékpárutak építésével, felújításával,

építkezésnek azonban nyomát se látni.

Jakab szerint Miskolc most fizeti meg a Fidesz-korrupció árát, aminek köszönhetően se bérekre, se fejlesztésekre nincs már pénz, ezért is lenne fontos, hogy a kormány végre rászánja magát az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra, uniós forrás nélkül ugyanis jelenleg „a fű se nő Miskolcon” – fogalmazott a Jobbik politikusa.