Szennyezett a levegő, három magyar városban is kerülni kell a szabadidős tevékenységet

Továbbra is kifogásolt volt a levegőminőség a legtöbb településen (Budapest, Debrecen, Dorog, Eger, Esztergom, Győr, Miskolc, Nyíregyháza, Oszlár, Pécs, Putnok, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Tököl, Vác, Várpalota, Veszprém) a tegnapi nap  folyamán. Három helyen - Dunaújváros, Kecskemét, Sajószentpéter - egészségtelen a levegő, itt a kisméretű aeroszol részecskék (PM10 méretfrakció) napi átlagkoncentrációja meghaladta a 75 mg/m3 értéket. Ezekben a térségekben élők lehetőleg kerüljék a szabadtéri tevékenységet - írja Facebook-oldalán az Országos Közegészségügyi Intézet.

(Fotó: MTI)

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

A Jobbik viszont elítéli az agressziót.
Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy elődje visszaadja a mandátumát.
Nehezen tudják megemészteni a vasárnapi eredményeket a kormánypártban.
A felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait.
Az Index online választási műsorban kérdezte a frissen megválasztott ellenzéki főpolgármestert, aki többek között arról beszélt, hogy minek tulajdonítja a győzelmét, miben hibázott a Fidesz, és az eredmény mennyiben köszönhető a Borkai-ügynek.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. október 16. | 16:48
A megfigyelőállomásokon mért adatok szerint a vizsgált évben a városokban élők túlnyomó többsége az Egészségügyi Világszervezet által káros szintűnek ítélt finomrészecske-szennyeződésnek volt kitéve.
sss
2019. október 16. | 15:21
A volt főpolgármester örül annak, hogy vége a kampánynak, szeretné, ha a háborúskodás helyett nyugalom lenne Budapesten.