Visszavonultak a rendőrök, véget ért a Jobbik tüntetése - percről percre a budapesti eseményekről

Tudósítóink ott vannak a nagyobb budapesti rendezvényeken. Kövesse a nap eseményeit folyamatosan frissülő cikkünkben!

#állami ünnepség - (Balogh Gábor)

Orosz Ildikó, a beregszászi II. Rákóczi Ferenc Főiskola rektora a kárpátaljai magyarságot ért példátlan ukrán támadásokról számol be. Számon kéri "az egyéni és közösségi jogok felett máskor annyira őrködő" jogvédőket és civil szervezeteket, amiért ennek kapcsán hallgatnak. Ugyanakkor köszönetet mond Magyarországnak, hogy mellettük áll. 

Valamiért arra a következtetésre jut, hogy akik ma oroszbérencnek nevezik a kormányt, azoknak a felmenői 1956-ban "helyeselték a szovjetek rendteremtésért". (Nekem, mondjuk számos kifogásom van a kormány Oroszország-politikájával szemben, de tudtommal egyetlen családtagom se üdvözölte a Vörös Hadsereg tankjait. - BG)

#LMP - (Harmati András)

Ahogy megy le a nap, úgy jönnek a fiatal tüntetők, idősebbeket alig látni. Itt van Demeter Márta társelnök és Ungár Péter képviselő is. Már 100-150 ember biztosan itt várja, hogy meginduljon a menet a Corvinushoz.

#Jobbik/Lendvay utca - (Sarkadi-Illyés Csaba)

A Lendvay utcánál minden oldalról körbevették a jobbikos tüntetőket a rendőrök, senkit nem engednek ki, mindenkit igazoltatni akarnak.

#Jobbik - (Sarkadi-Illyés Csaba)

Stummer János Jobbi-alelnök lépett a színpadra, és egy szenvedélyes beszédben érdeklődött afelől, hogy az ünneplők szerint is győztek-e a pesti srácok. A szabadság, az igazság népe vagyunk? - tette fel a kérdést a Jobbik alelnöke.

 

Az ellenzéki politikus egy érzékletes képpel üzent a jelenkornak:

Ültesd le magaddal szemben a mártírt a konyhádban, és tedd fel neki a kérdést: szabad ember vagyok? Tudod a válaszát. Ő nem győzött, ha beletőrödsz abba, ami most zajlik

- hangzott el. 

"Hiába halt meg, aki ott ül veled szemben a konyhában, ha széttárod a karodat" - tette még hozzá.

Szerinte ugyanis nem szabad és nem igazságos az országunk.

 

Majd kérte is a hallgatóságát Stummer János: "Nézz a szemébe a mártírnak, és mondd meg neki, hogy a vér nem vált vízzé!"

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)

#Jobbik/MTVA - (Bazsó Bálint Márton)

Soros-migráns-Brüsszel, gagyitévé nem kell

- skandálja a tömeg. 

Hová lett a nyelvetek,

Orbán segge tiszta lett!

A tüntetés folytatódik. Vajon jön az oszlatás?

#állami ünnepség - (Kovács Dániel)

 

#Mi Hazánk - (Bazsó Bálint Márton)

Árulókról és hősökről beszél Toroczkai László. Szerinte '56 olyan helyzetet teremtett, amiben mindenkinek el kellett döntenie, hogy hősök vagy árulók lesznek.

Szerinte az '56-os hősök nem akartak gendersemleges oktatást, nem akartak olyan Budapestet, ahol a város közgyűlése megszavazza a Mandela teret.

Mint mondta, hősök és árulók ma is vannak. Hozzátette: nem volt valódi rendszerváltás és elszámoltatás.

Szerinte a gyáva politikus ismérve, hogy lapít a krízishelyzetben. Feltette a kérdést: meg lehet-e tenni, hogy megfeledkezünk az árulókról?

Én azt mondom, nincs bocsánat!

- mondta. Szerinte, aki kollaborál az ellenséggel 2018-ban, az áruló.

Mi mindig újrakezdjük

- zárta beszédét Toroczkai László.

#Jobbik/MTVA - (Bazsó Bálint Márton)

Mondta egy idősebb hölgy, láthatóan Hadházy táborából. Szegény, nem érti. :(

#Jobbik - (Sarkadi-Illyés Csaba)

az ország élén, aki nem vállalta a nemzetbiztonsági átvilágítást, és a korábbi szobatársa szerint jelentett róla? - tette fel a kérdést Gulyás Balázs.

Orbán Viktor kormányában több bolsevik van, mint amennyien a pufajkás Horn Gyula kormányában voltak. Mit szólnának ehhez az 56-osok? És ahhoz, hogy Moszkva lett a példakép? - folytatta.

Mit szólnának ahhoz a pesti srácok, hogy egy együgyű ember a leggazdagabb magyar az országban? - hasonlította össze a két korszakot a publicista.

#Jobbik/MTVA - (N1 TV)

A Kunigunda utcából jelentkezett be az N1 TV, Sneider Tamás, a Jobbik elnöke nyilatkozott nekik.

 

#Jobbik/Lendvay utca - (Sarkadi-Illyés Csaba-Bazsó Bálint Márton)

Szávay István azt mondta, bűncselekmény gyanúja miatt mindenkit igazoltatni fognak, viszont arra kérte a tüntetőket, hogy senki ne adja át az iratait a rendőröknek, mert a véleménynyilvánítás szabadságába az is beletartozik, ha tojással dobálják meg a rezsim szimbolikus helyszíneit. A tömeg azt skandálja, hogy „nincs nálunk papír”.

#Jobbik - (Sarkadi-Illyés Csaba)

Stummer János szerint a mártír a mi kezünkbe adta a hit fegyverét, az ő hitével és az erejével mától nem fog rajtuk a propaganda. Azt keresik, ami összeköt, hadat üzennek a kilátástalanságnak, és elzavarják a zsarnokot.

A politikus beszélt arról is, hogy ez a hit erőt ad ahhoz is, hogy megbocsássanak azoknak, akikkel most a bolondját járatják és akiket megvezettek.