Ne már, tényleg öregszünk: 18 éves lett a Linkin Park Hybrid Theory-ja

Ez nem igazság.

A Rock FM hívta fel a figyelmet arra döbbenetes tényre, hogy a húszas-harmincas éveiket taposó generációk egyik meghatározó rocklemeze nem öt vagy tíz éves, hanem rohadtul 18, ami már olyan, mintha régen lett volna.

A korong a 2001-es év legjobban fogyó nagylemeze lett, de a maga 30 millió eladott példányával az egész 21. század legsikeresebb rockalbumának és egyben legkelendőbb bemutatkozó anyagának is számít – hívták fel a figyelmet.

Elvégre csak olyan apróságok vannak az egyébként elejétől a végéig töltelékmentes, hibátlan lemezen, mint a

One Step Closer:

A Crawling:

A Papercut:

Az In the End:

De igazából az egész albumot ide lehetne tenni, nem lenne benne hiba.

Sajnos ahogyan a legtöbb jó zenekart, úgy a Linkin Parkot is elvesztettük Chester Bennington tavaly júliusi öngyilkosságát követően, függetlenül attól, hogy az utóbbi években már nem volt a banda régi önmaga. A magyar rajongók három héttel a frontember halála előtt láthatták élőben a zenekart a VOLT Fesztiválon.

És az valóban egy elszomorító tény, hogy erre többször nem is lesz lehetősége senkinek, de az mégis valahogy személyesen is megdöbbentő, hogy ezek, a sokunknak az általános iskolai első megőrüléseket jelentő, majd nem egy csendesebbre sikerült házibulit ugrálásig pörgető dalok már 18 évesek, azaz nagykorúak lettek.

Nehéz erre mit mondani, mindenesetre köszi nekik, hogy voltak, és lesznek is.