Szijj László Duna Aszfaltja lehet esélyese Paks II egyik életbevágóan fontos munkájának

Ezt kötelező tökéletesen csinálni.

Korábban már kiderült, hogy az Országos Atomenergia Hivatal szakvéleménye szerint „nemmegfelelőséget mutató süllyedési értékeket” tapasztaltak a IV. reaktorblokknál, ami azt jelenti, hogy a blokk síkja, minimális mértékben ugyan, de megdőlt. Emiatt nagyon fontos, hogy jól sikerüljön a talajerősítés az új blokkok építése előtt, mert itt már századmilliméteres süllyedések is katasztrófát okozhatnak.

A szükséges munkát 35,7 milliárd forintban határozták meg, egy nyilatkozó szakértő szerint a felső 20 méteres talajréteget el kell távolítani, és az új erőművet erre a munkagödörre kell felépíteni.

Mint a lap írja, a tenderen egy olasz és egy orosz cég mellett három magyar is indult: a német tulajdonú Bauer Magyarország Kft., az Apáthy család nevével fémjelzett A-Híd Zrt., Mészáros Lőrinc érdekeltségeinek gyakori konzorciumi partnere, illetve a Mészárossal szintén üzletelő Szíjj László érdekeltsége, a Duna Aszfalt Kft.

Utóbbi pedig szerintük nagy esélyesnek tűnik, ugyanis nevük elhallgatását kérő forrásaik a magyar közbeszerzéseken taroló Duna Aszfaltot mondják lehetséges befutónak, a lap pedig más forrásból úgy értesült, hogy a Szíjj-cég lázas mérnök-toborzásba kezdett az utóbbi időben.