Mészáros Lőrinc újra gázt szerel

Egy nyolcrészes gázvezeték-felújítási tender öt részszerződését kötheti meg a Mészáros és Mészáros Kft. a Vabeko Kft.-vel közösen. Az ár 1 milliárd 722 millió forint.

Egy nyolcrészes gázvezeték-rekonstrukciós közbeszerzés öt részét nyerte el a korábban gázszerelőként dolgozó felcsúti milliárdos oligarcha, Mészáros Lőrinc cége által vezetett konzorcium. Ebből az öt munkából a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, ileltve a siófoki Vabeko Kft.-nek összesen 1 milliárd 722 millió forint bevétele fog származni – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben most közzétett hirdetményből.

Ritka eset, de a nyertes ajánlatok mindegyike alatta maradt az előzetesen becsült értéknek.

Mészáros a Vabekoval közösen június végén egy 3 milliárdra taksált keretszerződést 5 milliárdért nyert el, míg pár nappal később ugyanők egy 4,4 milliárdra becsült keretmegállapodást nyertek el 7,88 milliárdért.

Na, ki nyert 3 milliárdos keretszerződést gázvezeték építésére?

A Mészáros és Mészáros Kft. és a siófoki Vabeko Kft. közös ajánlata lett a nyertes azon a közbeszerzési eljáráson, amelyet 350 darab gerincvezetékkel épülő, valamint 2100 darab leágazó gáz-elosztóvezetékre írt ki az NKM Földgázhálózati Kft. - derül ki az uniós közbeszerzési értesítő mai számából.

Most 4,4 milliárdért fog gázt szerelni a Nemzet Gázszerelője

Ahogy egy hete, úgy most is a volt felcsúti polgármester cége, a Mészáros és Mészáros Kft. által vezetett konzorcium nyert az NKM Földgázhálózati Kft. által kiírt közbeszerzési eljáráson - olvasható az uniós közbeszerzési értesítő legfrissebb számában. A 4,4 milliárd forintra rúgó keretmegállapodást Mészáros Lőrinc cége ezúttal is a siófoki Vabeko Kft.-vel közösen nyerte el.

 

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Eszes Ádám

Friss

sss
2019. június 24. | 18:57
Legalábbis Magyarországról.
sss
2019. június 24. | 13:57
A Jobbik volt elnöke a videóblogján – többek között – arról beszélt, hogy nem ért egyet korábbi pártjával „ebben a nagy összefogásban”. Elemzés.
sss
2019. június 24. | 13:06
A német ellenzéki párt szerint repedezni kezdett a pártpolitikai egységfront ellenük.
sss
2019. június 24. | 11:00
Mészáros Lőrincék 387 milliárd forintnyi bevételt értek el.