Elmúlt 30 év 2.0: ma Orbán újabb titkokról beszélhet, és feláldozhatják Simonkát

13-tól kezdődik a buli.

Újabb hét, ezúttal egy 4 ülésnapos, kezdődik el ma 13 órakor a Törvényhozásban. Ezúttal bent lesz Orbán Viktor is, és válaszolnia kell a képviselők kérdéseire. Legutóbb a jobbikos Szilágyi Györgynek ismerte el - meghökkentően félreérthető módon -, hogy az elmúlt 30 évben is kijárt magyar érdekeltségű meccsekre, és eztán is kifog. Tette mindezt annak ellenére, hogy a Jobbik politikusa azokra a repülőutakra kérdezett rá, amelyeket oligarchák biztosítottak a számára.

Egy teória szerint Simonka Györgyöt beáldozza a Fidesz többség, hogy bebizonyítsa, nincs szükség az Európai Ügyészségre Magyarországon (a Jobbik ez irányú határozatát kedden söpörhetik le). Mindenesetre az egyre vállalhatatlanabbá váló Békés megyei politikus mentelmi jogának felfüggesztéséről hétfőn dönt a Ház - a szavazást Polt Péter kezdeményezte.

A héten megkezdődik a belügyi törvények módosításáról szóló vita is, az egyik változtatás értelmében az összes kültéri kamera felvételét egy központban fogják tárolni, feldolgozni. óra

A felszólalások legjobb pillanatairól természetesen beszámolunk.

(Címlap- és borítókép: Orbán Viktor és a propagandminisztere, Rogán Antal - fotó: Béli Balázs / Alfahír)