Két nappal tovább használhatjuk a helyközi bérleteket

Mivel 5-én jár le a helyközi bérletek érvényessége, de az őszi szünet utáni első tanítási és a hosszú hétvége utáni első munkanap is ekkorra esik, az utazásra jogosító szelvényeket november 7-én éjfélig lehet használni.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2018. november 7-én éjfélig meghosszabbította a vasúti és a közúti helyközi járatokra szóló október havi dolgozó- és tanulóbérletek érvényességét a hosszú hétvége utáni problémamentes utazások biztosítása érdekében – áll a minisztérium és a MÁV Kommunikációs Igazgatóság közös közleményében.

A havibérletek főszabály szerint a következő hónap ötödikéig használhatóak a helyközi közösségi közlekedésben. Novemberben azonban ez a dátum egybeesik az őszi szünet utáni első tanítási nappal és a mindenszentekhez, halottak napjához kapcsolódó hosszú hétvége utáni első munkanappal is.

A megnövekedő utazási igényekhez igazodva az októberi dolgozó- és tanulóbérleteket november 7-én éjfélig elfogadják a MÁV-START, a MÁV-HÉV, a GYSEV és az autóbuszos helyközi szolgáltatók járatain. A meghosszabbított érvényesség a pénztári várakozási idő csökkentését segíti elő, kényelmesebbé téve az utasok számára a jegy- és bérletvásárlást – zárul a kommüniké.