Mintának állították fel a magyar uniós projektet: többmilliós fizetés, luxus, majd csőd lett belőle

Havi 600 ezerért bérelt Mercire is futotta.

A 24.hu írt arról, hogy 1,5 milliárd forint uniós támogatás tűnt el egy projektben, amiben többek között gáztöltőállomásokat létesítettek volna. Az ügy kivételesen itthon lepleződött le, miután az Innovációs és Technológiai Minisztérium feljelentést tett. A 24.hu megtudta, a Fővárosi Főügyészség július 26-án nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt.

A lap szerint mindez úgy történt, hogy az uniós országok számára mintának szánták a magyar beruházást, és nemzetgazdasági szempontból is kiemeltté nyilvánították.

A lényeg az, hogy a brüsszeli pénz elfogyott, miközben a beruházás eredmények nélkül a csőd szélére került. Így pedig Magyarország bukhatja a támogatást is.

A lap szerint biogáz- és földgáz-cseppfolyósító üzemet, elosztóállomásokat, kúthálózatot, valamint 20+20 töltőállomás kiépítését kellett volna lebonyolítani. Több cég vett ebben részt, a milliárdos összeg a koordinátor, a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület (MGKKE) alszámlájára folyt be, hozzáférése az egyesület elnökének, Domanovszky Henriknek volt. A pénzt azután szétosztották a cégek között.

A lap szerint Domanovszky Henriknek havi bruttó 2,9 millió forintos bért állapítottak meg, korlátlan autóhasználattal, és 18 havi végkielégítéssel. De elnöksége mellett projektvezetésért is kapott havi 2 millió forintot, ahogyan egy másik projekt után is havi nettó 1,8 millió forintot vett fel. Közben több másik résztvevő cégben is részesedést szerzett, az egyikkel bruttó 2,7 millió forintban szerződött le. Ennél a cégnél havi 600 ezer forint plusz áfáért egy Mercedes Benz V-Klasse típusú autót is béreltek.

Azt írják, megnézték a Pannon Fuel nevű cég havi bankszámlakivonatát, és azt találták, hogy Domanovszky Andrea, Domanovszky Henrik lánya „megszámlálhatatlan esetben” használta saját célra, élelmiszer és ruha vásárlására a céges bankkártyát,

még a Tescoban is azzal vásárolt.

Mindezeken túl egy gyanús kölcsönről is ír a lap, a Pannon Fuel ugyanis az uniós támogatásból 90 millió forintot adott a Primus Trust Zrt.-nek, ami utána 90 milliót adott Domanovszky Henriknek, aki pont ekkoriban ugyancsak 90 millióért vett egy 144 négyzetméteres fővárosi ingatlant.

Túlárazás is történhetett az üzlet során. A lap úgy tudja, egy cseppfolyósító berendezést 7,95 millió eurós áron szerepeltettek, pedig azt csak 800 ezer euróért vették, tehát a Brüsszelbe küldött számlán tízszer akkora összeg szerepelhetett, mint a valóság.