2018. 11. 06. 19:33

Nem ment el a tárgyalásra a fideszes polgármester, aki beköltözött az EU-s pénzből épült vadászházba

Az elsőrendű vádlott, Mondok József izsáki polgármester nélkül kezdődött meg kedden a tárgyalás a Kecskeméti járási Bíróságon - számol be a 168 Óra.

Korábban az N1TV derítette ki: Mondok József egyik cége 2014-ben arra kapott 35 milliós EU-s támogatást, hogy vadászházat húzzon fel, ehelyett a polgármester maga költözött az ingatlanba.

Bár a polgármester nem ment el a tárgyalásra, fia, Mondok Miksa másodrendű vádlottként jelen volt. Őt már 18 éves korában a cég élére ültették, egy lehallgatott telefonbeszélgetés szerint "csak falból."

Azt a fiú sem tagadta, hogy az ügyvezetői kinevezésében közrejátszott egy akkori jogszabály-módosítás is, mely szerint a cégvezetés összeférhetetlenné vált a polgármesteri tisztség betöltésével.

"Természetesen rendszeresen konzultáltok cégügyekben az édesapámmal, hiszen az ő tapasztalatát nem múlhatom felül" – tette hozzá.

Azt állította ugyanakkor, hogy a szülei fizettek a szállásért, amikor a vadászházban aludtak.

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség Mondok Józsefet jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, valamint közokirat-hamisítás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével, fiát mint bűnsegédet költségvetési csalással és társtettesként közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.