A kormány szerint a szemétügy továbbra is csak politika, pedig nem

Már 2015-ben is erre figyelmeztettünk.

Hétfőn a parlamentben Kepli Lajos azonnali kérdéssel fordult a kormányhoz, arra volt kíváncsi, hogy a miért kell arra várni, hogy kimondják, hazai a hulladékellátási rendszer működésképtelen? A Jobbik szakpolitikusa emlékeztetett, hogy nemcsak a Zöld Híd kapcsán merültek fel problémák, a Fővárosi Közterület-fenntartó érdekében maga Tarlós István főpolgármester járt el. Kepli Lajos a működésképtelenséget azzal is magyarázta, hogy más cég végzi a szolgáltatást, és egy másik, a nemzeti kukaholding szedi be a bevételt, majd osztja vissza - már amennyiben.

Cseresnyés Péter államtitkár válaszából azonban az derült ki, hogy a kormány a valós problémát nem ismeri el, továbbra is politikai ügyként tekintenek a hulladékelszállításra.

Lemondott a Zöld Hidat tulajdonló önkormányzati társulás éléről Gémesi György

Az ügy előzménye, hogy a Zöld Híd október 25-én jelentette be: leállítja az ellátási körzetéhez tartozó 116 településen a szemétszállítást, mert nem kapta meg a neki járó pénzt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.-től (NHKV).

Ez már csak azért sem igaz, mert több mint három évvel ezelőtt, már 2015 áprilisában is arra figyelmeztettünk, hogy ez be fog következni.