2018. 11. 08. 20:51

Súlyos eltiltások jártak a meccs utáni bunyóért

Háromtól nyolc mérkőzésig szóló eltiltásokat szabott ki az MTI szerint a Török Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a múlt pénteki, Galatasaray-Fenerbahce bajnoki rangadó után történt dulakodás miatt.

A 2-2-es döntetlennel zárult találkozó hajrájában Roberto Soldado (Fenerbahce) és Younes Belhanda (Galatasaray) kakaskodásával indult a balhé, ez után hatalmas tömegjelenet alakult ki a kezdőkörben, ahova a pályán lévő játékosok mellé a kispadról is berohantak a labdarúgók, valamint az edzők.

A legszigorúbb büntetést a Galatasaray egyik segédedzője, Hasan Sas kapta, akit nyolc mérkőzésre tiltottak el. Rajta kívül a találkozón kiállított Badou Ndiaye (5 meccs), valamint Ryan Donk (6) és Garry Mendes Rodrigues (3) kapott még eltiltást sportszerűtlen magatartás miatt.

A vendég Fenerbahce együtteséből az egyaránt kiállított Jailson Siqueira (8) és Soldado (6) mellett a vezetőedző Fatih Terim (7) fog hiányozni a következő fordulókban - utóbbit a játékvezető inzultálásáért, valamint a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón tett nyilatkozatáért büntették ilyen súlyosan.