Volner az MSZP-s jelölt javára való visszalépésről egyeztetett a kampány idején?

Magyar György szavaiból nem nehéz erre következtetni. 

Az Egyenes Beszéd vendége ezúttal Magyar György volt. A nemzet balliberális prókátora áprilisban az MSZP jelöltjeként indult Somogy megye 4-es választókerületében. A műsor előző adásában Volner Jánost szembesítették egy májusban írt levelével, amelyben a Jobbik vezetőitől az EP-lista első helyén, egy Skoda Octávián, és barátnője 420 ezres fizetésén túl egy exkluzív, "intarziás antik bútorokkal, Chesterfield bőr ülőgarnitúrával" felszerelt irodát is kért, hogy találkozhasson olyan emberekkel, akikkel nyilvános helyen kellemetlen volna. Példaként az MDF élvonalából nyugdíjas balos megmondóemberré avanzsált Herényi Károlyt, a Momentum elnökét, Fekete-Győr Andrást és Magyar Györgyöt nevezte meg. 

Utóbbit ma meg is kérdezték, hogy az ominózus levélben említett egyeztetésre valóban sor került-e. Magyar elismerte, hogy találkozott Volner Jánossal. Hogy miről beszéltek, azt nagyon nem akarta elmondani, ám a műsorvezető nem kis munkával, de végül csak kiszuszakolta belőle a hallgatólagos, "az olvasó, a néző fantáziájára" hagyatkozó kvázi-beismerést: 

Volnerral arról tárgyaltak, hogy a választókerületben egy közös ellenzéki jelölt legyen. Ez pedig aligha lehetett más, mint az erre a szerepre az egész kampány alatt pályázó Magyar.

 

(Ha a videó nem indul el, itt lehet megnézni.)

Volner egyébként azzal magyarázta a találkozót, hogy "pártfeladatot teljesített". Ugyanakkor a Jobbik megkeresésünkre leszögezte: 

a párt egyetlen országos elnökségi tagjának sem volt felhatalmazása arra, hogy jelöltjeiknek az MSZP javára való visszalépéséről egyeztessenek, hiszen ezt kongresszusi döntésük is egyértelműen kizárta. 

Emlékezetes: Volnert azután zárták ki a Jobbik frakciójából, hogy indulatos hangvételű nyílt levélben vetette a pártvezetés szemére, hogy "balliberális fordulatot" hajtanak végre, amikor az LMP felé közelednek. 

"Bocsánat, de én nem kurvának álltam!"

 - csattant fel a jobboldali, nemzeti politika védelmében. 

Merüljünk el egy pillanatra ebben az alpári, tahó metaforában! Ha a 2010 előtti katasztrófa-kormányzásban teljesen vétlen, a határon túli magyarságért, az ország szuverenitásának védelmében, vagy multik általi kizsákmányolása ellen számtalanszor felszólaló LMP felé nyitni "kurválkodás", akkor az MSZP (és ne feledjük, gyakorlatilag a DK) jelöltjével a visszalépésről egyeztetni a legócskább útszéli, kamionparkolós strichelés. Akkor is, ha egy budai irodában történik, Chesterfield ülőgarnitúrán.