Újabb kirúgások az Emmiben

A "Világszínvonalú" egészségügy mindennapjai.

A lap értesülései szerint Nagy Szilárd feladatait és helyét Csányi Endre Péter veszi át. Az új helyettes államtitkár korábban az ember minisztériumban a Népegészségügyi főosztályt vezette, innen igazolt az április kormányzati választások előtt félévvel az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe. (Az új egészségügyért felelős államtitkár Horváth Ildikó is a Korányiban volt orvosigazgató.) 

A Népszava információi szerint egyelőre nem találtak senkit Fábián Attila, az E-Alap működtetéséért felelős államtitkár helyére, eddig ő felügyelte a kórházak gazdálkodásának átvilágítását is. Korábban ugyan az ágazatban az a hír járta, hogy Sélleiné Márki Mária, az OEP egykori főigazgatója a poszt jelöltje, ám kérdésükre Sélleiné cáfolta a híresztelést, mondván: még csak felkérést sem kapott a feladatra.

Mint ismert, nem ők az első távozók. Nagy Anikó egészségügyi államtitkár október 2-án mondott le, ráadásul nem is Kásler Miklósnak, hanem egyenesen Orbán Viktornál mondott fel.

Kinevezték az új egészségügyi államtitkárt

Horváth Ildikó 1988-ban végzett általános orvosként a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, az orvostudomány kandidátusa lett 1998-ban, a Magyar Tudományos Akadémia doktora pedig 2002-ben. Pulmonológusi szakvizsgáját 2000-ben tette le.2011 óta a Semmelweis Egyetem (SE) tanára, 2014-től az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet stratégiai igazgatója, 2017-től orvosigazgató. Ugyancsak a tavalytól az SE népegészségtani intézetének megbízott igazgatója.