Gyöngyösi: a kormány politikája egyre inkább elszigeteli országunkat

Több mint 30 ország nagykövetsége képviseltette magát a Jobbik diplomáciai reggelijén, köztük számos nagykövet is, jelezve az ellenzék vezető erejének növekvő nemzetközi elismertségét - adta hírül a Facebook-oldalán Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese és parlamenti frakciójának vezetője.

Gyöngyösi a bejegyzésében azt írta, beszámolójában érintette a Jobbik készülő európai parlamenti programjának főbb pontjait, illetve „a Fidesz-kormány diktatúra irányába tett lépéseit is”.

A politikus kifejtette, nagyon érdekesnek tartja ezeket az alkalmakat, mert ilyenkor a számos gondolatébresztő kérdés és észrevétel mellett abba is betekintést kap, miként látják Magyarországot külföldi szemmel.

„Sajnos a kormány politikája egyre inkább elszigeteli országunkat, melynek egyenes következménye az uniós források megvonása, vagy az, hogy semmit sem tehetünk, ha nyugati határaink újra egyre nehezebben átléphetőek”

- jegyezte meg Gyöngyösi. Hozzátette, ezzel szemben a Jobbik a kiszámítható mindennapokért dolgozik.

Az ellenzéki párt rendszeresen szervez zártkörű beszélgetéseket külföldi diplomatáknak, júniusban is sort került egy ilyenre, akkor az Orbán-kormány gyűlöletkampányáról és a Jobbikra kiszabott ÁSZ-bírság felől érdeklődtek.