Marco Rossi sokkal kevésbé él az internet világában, mint a játékosai

Ugyanakkor az még nem biztos, hogy Dzsudzsák Balázs kezdő lesz-e.

A magyar válogatott Telkiben készül az utolsó két Nemzetek ligája csoportmérkőzésre, először csütörtökön az észteket, majd vasárnap a finneket fogadják a legjobbjaink.

Ennek apropóján Marco Rossi szövetségi kapitány tartott sajtótájékoztatót, amelyen a Nemzeti Sport tudósítása szerint az észtek elleni meccsre vonatkozó eltiltása kapcsán közölte, reméli a hiánya nem számít majd, bízik a segítőiben, és abban, hogy még egyszer nem követnek el olyan hibákat, mint Tallinnban (3-3).

"Az eltiltáshoz hozzáfűzném, nagyon sajnálom a kellemetlenséget, amit a szövetségnek okoztam. Tisztázni szeretném, hogy más generáció vagyok, mint a játékosaim, ők sokkal inkább a számítógép és az internet világában élnek. Én nekem egy arcom van, én nem viselkedem másként a pályán kívül, mint ahogy például az edzéseken"

- fogalmazott az olasz, de hogy ez alatt mit értett, az nem derült ki.

Mindenesetre azt azért hozzáfűzte, hogy igyekszik úriember módjára viselkedni, mert tisztában van azzal, hogy egy országot képvisel.

Na, de mi lesz Dzsudzsák Balázzsal? (Ismeretes, az utódja, a német Bundesligában szombaton ismét gólt szerző Sallai Roland sérülés miatt vasárnap lemondta az előttünk álló 2 válogatott meccset - hétfőn így tett a Koszta Márkot hátba rúgó fehérvári Fiola Attila is.)

„Dzsudzsák a huszonnégy behívott játékosból az egyik, tehát ez nem jelenti azt, hogy kötelező őt kezdőként pályára küldenem. A következő napokban mérlegeljük a lehetőségeket. Lehet, hogy az egyik meccsen kezdő lesz, a másikon nem, ezt majd meglátjuk”

- fogalmazott Rossi, hozzátéve: ha Dzsudzsák kezd majd, akkor visszakapja a csapatkapitányi karszalagot Szalai Ádámtól.

Egyébként a szakember hat pontban, tehát a következő két mérkőzés megnyerésében gondolkodik.