Puzsér: az MSZP, a DK és a Momentum egy évvel az önkormányzati választások előtt már pozíciókkal seftel

Így minek az előválasztás?

Puzsér szerint ugyanis az előválasztáson "a baloldali és a centrum-szavazók" nem csak Tarlós István kihívójáról, hanem a kerületi polgármester-jelöltekről és az ellenzék programjáról is szavaznak majd.

"Tragikus üzenet a budapestiek felé, hogy egy évvel az önkormányzati választás előtt az MSZP, a DK és a Momentum már pozíciókat seftel, holott se elfogadott programjuk, se főpolgármester-jelöltjük nincs. Meggyőződésem, hogy a pártoknak program alapján kell együttműködniük, az ellenzéki stratégiát pedig a közös főpolgármester-jelöltnek kell meghatároznia."

 - írja Puzsér Róbert. 

Hozzáteszi: próbálja komolyan venni az előválasztást, "bármilyen nehezen hihető, hogy az nem pusztán egy politikai blöff."

Tegnap ennek kapcsán az Alfahírnek azt mondta: trükközésnek tartja az MSZP látszólag elfogadta az online előválasztásról szóló kikötését, de csak úgy, hogy a regisztrációt személyesen kell intézni, a szavazást pedig nem független civilek, hanem a szocialisták bonyolítanák. 

Puzsér trükközésnek tartja az MSZP majdnem online előválasztását

A baloldali előválasztás kapcsán Puzsér egyik feltétele az volt, hogy online lehessen szavazni, XXI. századi módon. Az MSZP mai bejelentése alapján a főpolgármester-jelölti előválasztáson az interneten is lehet majd szavazni, ám előtte személyesen kell regisztrálni. A szavazást február 3-án zárják, délután lesz az eredményhirdetés. Az Alfahír kérdésére Puzsér leszögezte: