Tiborcz üzlettársa most régészkedésre adta a fejét

Régészeti feladatok kézi és gépi föld- és bontómunkáira kiírt tenderen győzött a közbeszerzéseken rendre sikeres West Hungária Baut is magában tudó konzorcium. A Tiborcz István üzlettársa, Paár Attila által tulajdonolt cég áfa nélkül több mint 320 millió forintot kap majd a munkákért a Magyar Nemzeti Múzeumtól.

A Magyar Nemzeti Múzeum által végzett régészeti feladatellátáshoz kapcsolódó régészeti föld- és bontómunka, illetőleg geodéziai és térinformatikai feladatok elvégzésében jeleskedett Tiborcz István üzlettársának, Paár Attilának a cége, a West Hungária Bau Kft. (WHB) – derül ki az uniós közbeszerzési értesítő mai számából. A múzeum által kiírt háromrészes tenderből kettőben nyert a WHB-t is magába foglaló konzorcium, Paár cégeinek a rábapatonai Lekri Group Kft. és a fővárosi Leveller Kft. lesznek a partnerei a munkák során. A konzorcium régészeti feltárásokhoz kapcsolódó gépi földmunkákat fog végezni nettó 66 millió, illetve kézi föld- és bontómunkákat nettó 257 millió forintos keretösszegért.

A közbeszerzés harmadik részét, melyben régészeti feltárás dokumentálásához kapcsolódó geodéziai és térinformatikai feladatokat kell majd elvégezni, 50 millió forint plusz áfáért a Salisbury Régészeti Kft. nyerte el.