Brazília új külügyminisztere: a klímaváltozás marxista összeesküvés

Ez vicces, de nagy baj lehet belőle.

Vágjunk is a közepébe: Araújo szerint a klímaváltozás a "kulturális marxisták" kitalációja, amivel a nyugati gazdaságokat akarják megfékezni, hogy Kínának segítsenek. A Guardian azt írja, hogy Araújó eddig csak középszintű tisztviselőnek számított, de Bolsonaro úgy döntött, hogy a diplomácia élére ülteti.

Araújo szerint az éghajlatváltozás csak egy dogma, a világot fel kell szabadítani az ilyen globalista ideológia alól. Azt nem említette, hogy a marxisták kitalációja miatt akkora a szárazság például Kaliforniában, hogy már több mint 60 halálos áldozatot szedett a pusztító tűzvész, hogy csak a legaktuálisabbat említsük.

Ez az egész dolog pedig akkor kezd nagyon szomorúvá és veszélyessé válni, ha januárban megtörténik a hatalomátvétel, ugyanis Bolsonaro megnyithatja az Amazonas-medencét a kampányát támogató bányászok és építőipari cégek előtt.

Bolsonaro várható tevékenységéről interjút is készítettünk egy kutatóval:

Mire számíthatunk a trópusi Trumptól?

Jair Bolsonaro lesz Brazília új elnöke, akit neveztek már szélsőjobboldalinak, homofóbnak és nőgyűlölőnek is. Tiszt volt a katonai diktatúrában, úgy tűnik, hogy nem tartja sokra a demokráciát, de elvileg tisztelni fogja a demokratikus intézményeket. Nagy Sándor Gyulával, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatójával beszélgettünk a trópusi Trumpról.