Alaposan felkészült a menekülésre Gruevszki - még a bankszámláját is kiürítette

Fotó: Nikola Gruevszki Facebook oldala

A hazánkban menedékkérelmet benyújtó volt macedón kormányfő szökése előtt még a bankszámláját is kiürítette - olvasható az Alsat-M macedón tévé honlapján.

A hazájában hivatali visszaélés miatt két év börtönre ítélt egykori miniszterelnök már szeptemberben elkezdte kiüríteni a számláit, vagyis akkor, amikor sajtótájékoztatón azzal vádolta meg a macedón kormányt, hogy politikai üldöztetés folytatnak ellene.

A macedón ügyészség a Nezavisen című lapnak megerősítette: Gruevszki bankszámlájának egyenlege kereken nulla.

Mint ismert, a volt macedón kormányfőt hivatali visszaélés miatt ítélték két év börtönbüntetésre, ám Gruevszki inkább meglógott az országból november 11-én este, még hozzá egy magyar diplomácia hathatós segítségével.

Ahogy arról az Alfahir is beszámolt: Gruevszki Albániát a tiranai magyar követség autóján, míg Montenegrót már az ottani követség 55A05 rendszámú járművén, Császár József első beosztott és Félegyházi Csaba konzul társaságában hagyta el november 11-én 22 óra 16 perckor. Szerbiában pedig a belgrádi magyar nagykövetség autójával menekülhetett, vagyis egy jól szervezett mentőakcióról van szó.

Annyira ügyesen csinálták, hogy az elnyerte a magyargyűlöletéről ismert Seselj vajda elismerését is, aki már baráti Magyarországról beszél. Teljes siker.

Seselj vajda is megszólalt Gruevszki-ügyben, ráadásul baráti Magyarországról beszélt

Nem feltétlenül Vojiszlav Seselj véleményére voltunk kíváncsiak Gruevszki-ügyben, ám a Szerb Radikális Párt vezetője megosztotta gondolatait. Egy, a hvg.hu által szemlézett tévéinterjúban bejelentette: „A legújabb hír az, hogy testvérünk, Nikola Gruevszki Szerbián keresztül érkezett Macedóniából a baráti Magyarországra. Amikor Gruevszki feltűnt a szerb határon, a szerb csetnikek megölelték őt, s útját végig a horgosi határétkelőhelyig a csetnikek bajonettjeivel biztosították.

Akit érdekel az utóbbi évek legnagyobb botránya és nemzetközivé váló válsága, az itt kedvére kutakodhat.

Forrás: 24.hu.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András