Soros-terv nem létezik, valójában „Orbán Viktor Goldsteinje Soros György”

A Jobbik elnökhelyettese szerint a cirkuszból Orbánéknak is lehet menekülési tervük.

Gyöngyösi Márton azt írja, eleinte a Soros György-kampányról azt hitte, csak a választásokra való ellenségkép-gyártásról van szó, azonban látható, hogy mára ez lett a Fidesz egyik fő politikai terméke, amivel el tudja fedni az országgal szembeni bűncselekményeket.

„Ez már nem csak egy kampány, ez az a világ, amelyet George Orwell 1984 című regényében lefestett, ahol egy szűk elit folyamatos hazudozásokkal uralkodik a világon, miközben egy bizonyos Goldsteinről hazudozik. Orbán Viktor Goldsteinje Soros György. Soros ideális célpont: zsidó származású, dúsgazdag, valamint elég öreg és elég messzi lakik ahhoz, hogy érdemben semmit se akarjon, vagy tudjon tenni Magyarországon.”

Gyöngyösi kénytelen leszögezni, hogy ezzel egyáltalán nem Soros Györgyöt akarja védeni, mert semmiképpen nem közösködne vele, de valójában „a Fideszen, két kis szatellitpártján, meg pár korrupt kelet-európai politikuson kívül mindenki” úgy gondolja, hogy ez a téma valójában nem létezik, és folyamatosan „sorosozni” őrültség.

Szerinte Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök –aki a sorosozást elkezdte hazájában- korrupt volt, és ezért leváltották, majd bűneiért börtönre ítélték, ez elől pedig ide tudott szökni, a barátjához, Orbán Viktorhoz.

„És lássunk csodát, Macedóniában egy darabbal sem lett sem több, sem pedig kevesebb migráns és Soros György sem foglalkozik többet a kis balkáni országgal, mint eddig. Gruevszki tehát pofátlanul hazudozott, pont ugyanazt és pont ugyanúgy, ahogy az enyveskezű magyar kormány is teszi.”

A Jobbik elnökhelyettese szerint Orbánéknak alighanem létezik egy hasonló menekülési tervük, ha egyszer számot kellene adniuk az ország elszigeteléséért és az emberek elüldözéséért.