Egy valóban keresztény kormány „baltás gyilkost nem ad ki, politikusbűnözőt nem bújtat”

De ez nem ilyen kormány.

A közelmúltban sorozatot indított a Facebookon Sneider Tamás, amelyben hétről hétre kifejti véleményét a keresztény politizálásról. A Jobbik elnöke így elvi állásfoglalását fogalmazta már meg a hajléktalankérdésről és az adópolitikáról is, legutóbb pedig a keresztény külpolitika alapvetéseit tette közzé.

HIT III.- A keresztény külpolitika véleményem szerint partneri kapcsolatok kiépítésére törekszik, az őszinte párbeszéd jellemzi, és rendelkezik a szükséges nagylelkűséggel ahhoz, hogy a dermedtség állapotából egyet előre lépjen. Sosem téveszti szem elől a békét, mert tanult a múltból. Nem tesz olyat, amelynek az elszenvedése hasonló esetben neki is fájdalmat okozna (Vö.:Lk 6,31). Megköveteli magának, de meg is adja másoknak a tiszteletet.

Baltás gyilkost nem ad ki, köztörvényes bűncselekményért jogerősen elítélt politikusbűnözőt pedig nem bújtat.

- írja Sneider.

A sorozat második részét követően rögtön megérkezett a pártállami reakció. A kormányzati szócsőnek számító Origo ugyanis egy névtelen cikkben úgy reagált Sneider megállapításaira, hogy "A keresztény elkötelezettségű" Sneider Tamás szeretőt tart a felesége mellett". A Jobbik elnöke emiatt perel, becsületének és jóhírnevének megsértése miatt akár milliós sérelemdíj megállapítására számíthat. Ugyanis úgy tartják, "régi típusú demokráciának" beállítani az Orbán-kormány működését pusztán politikai termék, de hamis rágalmakat kitalálni és terjeszteni már következményekkel járhat.

Emlékezetes, Ramil Szafarov, az azerbajdzsáni hadsereg őrnagya egy örmény katona budapesti meggyilkolása miatt vált ismertté. Az ellenséges népek katonái egy angol tanfolyamon vettek részt a budapesti Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. Este azonban Szafarov egy baltával átment az örmény katona, Gurgen Margarjan szobájába, és levágta a fejét pusztán azért, mert örmény. Ezért itthon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, az Orbán-kormány azonban 2012 augusztusában kiadta őt az azeri hatóságoknak, akik otthon rögtön szabadon engedték, és hősként ünnepelték tettéért. Tehát Orbán Viktorék keresztény külpolitikája egy baltás gyilkos szabadon engedésével kezdődött, és most egy elítélt bűnöző rejtegetésével folytatódik.