Brutális baleset az F3-ban, egy versenyző kirepült a pályáról, többen válságos állapotban

Durva.

A közvetítésben csak annyi látszódott, hogy Flörsch már több méter magasságban repül kifelé a pályáról, visszajátszást sem kaptunk, de a balesetben érintett volt Jehan Daruvala és Sho Tsuboi is.

Egy nézőtéri videó szerint Flörsch nagy sebességgel Tsubionak ütközött, majd a védőkerítés után félig a gumifalon állt meg, eltalálva a fotósoknak szánt építményt. A közelben fotósok és pályabírók is tartózkodtak, az első hírek szerint összesen öt embert, köztük két versenyzőt szállítottak kórházba.

Flörsch csapata, a Van Armersfoort Racing arról tájékoztatta a helyszíni újságírókat, hogy a pilóta jól van, az FIA hivatalos közleménye szerint Flörsch tudatánál van. A rossz hír, hogy a Canal Plus információi szerint három fotós és egy operatőr válságos állapotban van, később ez úgy módosult, hogy valószínűleg két versenyzőt, két fotóst és egy pályabírót szállítottak kórházba.

Frissítés: Sophia Flörsch gerinctörést szenvedett, a versenybírónak arc- és állkapocstörése van. Az egyik sérült fotósnak a mája károsodott, kollégája agyrázkódást kapott.