Beismerte a fideszes fake news oldal, hogy fake news oldal

Az Origónál tökhülyének nézik az olvasókat.

Az Origo nevű fideszes propagandaoldalon jelent meg:

A portálunkon 2018. november 1-én „Mindenszentek napján muszlim szent helyeket látogat Vona Gábor” címmel megjelent cikkben valótlanul híreszteltük, hogy 2018-ban mindenszentek napján és halottak napján a feleségével a muszlim politikai elvbarátait és az iszlám szent helyeit látogatta meg Vona Gábor Isztambulban, ahol ezeket a napokat miuszlim (sic!) barátai körében töltötte.

Valótlanul állítottuk, hogy Vona Gábor Isztambul egyik luxusszállodájában szállt meg, és onnan jelentkezett be a Facebookon egy poszttal.

Valótlanul állítottuk, hogy Vona Gábor a halottak napi hosszú hétvégén Isztambulban a muszlim kapcsolatait biztosította be, ott politikai tárgyalásokat folytatott, és találkozott a török kapcsolataival, köztük Musa Serdar Celebivel, és azt is, hogy Musa Serdar Celebi Vona Gábor muszlim kapcsolatrendszerét irányítja, szervezi.

A dolog túlmutat azon a nyilvánvaló tényen, hogy amióta az Origo a Fidesz körébe került, a névelők és kötőszavak kivételével nem igazán lehet komolyan vehető tartalmat találni rajta. Mert vagy az úgynevezett szerkesztőségben ülnek tökhülyék (ilyenekre viszont nem lehetne bízni egy működő kamugyárat), vagy az olvasóikat nézik tökhülyének.

Mégpedig abban a tekintetben, hogy szerintük az olvasók nem tudják: Isztambul (korábban: Bizánc, Konstantinápoly) nem csak egy iszlám hitű ország, az Orbán Viktor által különösen kedvelt Törökország legnagyobb városa, hanem a keleti kereszténység egyik régi-régi központja is, mely mint ilyen számos keresztény emlékhellyel is rendelkezik. Tehát kizárásos alapon az marad, hogy a Fidesz aljas propagandistái az olvasókat nézik hülyének.

Az ellenzéki szavazók jó része is Orbán delíriumában él: 51 százalék hiszi, hogy Soros a gyíkemberek ügynöke

Gyanús, külföldiül beszélő emberek, flanelinges, kordbársony gatyás újságírók, öltönyös, nyakkendős, hipszterszakállas/bajszos kozmopoliták hallgatták végig, miként tárja fel a kamuhírgyárak ármánykodását egy félhomályos rendezvényhajó gyomrában a Political Capital igazgatója.Aki enyhe megfázással érkezett szerdán a magyar főváros egyik legkellemetlenebb rendezvényhelyszínére, hogy meghallgassa az álhírek varázslatos világáról szóló előadást és pódiumbeszélgetést, annak több mint két órán keresztül nem volt a legkellemesebb az élete.