Trump szerint a finneknél azért nincs tűzvész, mert összegereblyézik az erdő alját, a finnek nem tudják, hogy miről beszél

:DDDD

Donald Trump a kaliforniai tűzvészért elsősorban az állami erdészetet tette felelőssé, bár kicsit sikerült öngólt rúgnia, mert nekik pont ő a főnöke. Az amerikai elnök ellenpéldát is hozott:

"A finn elnökkel voltam, aki azt mondta, "nálunk nagyon más, mi egy erdőnemzet vagyunk". És sok időt töltenek gereblyézéssel és takarítással, és tesznek dolgokat, és nincs semmi gondjuk."

A BBC azt írja, hogy a finneknek fogalma sincs arról, hogy miről beszél Trump. A finn elnök, Sauli Niinisto azt nyilatkozta, hogy ő egy szóval sem beszélt semmiféle gereblyézésről. A finn emberek viszont reagáltak, címlapképünk is a népi internetről, ez esetben a Twitterről származik, ahol egy finn épp az erdő alját porszívózza, hogy ne legyen tűz.

Már 1300 ember tűnt el a kaliforniai tűzvészben

Pénteken még 1011 eltűntről szóltak a híradások, egy nappal korábban pedig 631-ről - emlékeztet az MTI.Vasárnapig a katasztrófa - amelyet Kalifornia történetének legpusztítóbb tűzvészeként minősítenek - 76 halálos áldozatot követelt, de ahogyan a mentők átfésülik a sok helyütt porig leégett településeket és erdőket, az áldozatok lélekszáma növekedhet.