"Aki nem fideszes azt mindet ki kell nyírni" - Kiabálta Simonka György bizalmasa, miközben leütötte a jobbikost

A másképp gondolkodók számára nincs hely a nap alatt?

B. László Pusztaottlakai önkormányzati képviselő - az elsőrendű vádlott - és társai

egy kukoricával téli zsákkal hátulról úgy ütötték le a jobbikos férfit, hogy az eszméletét vesztette.

Egy tanú szerint mindez nem volt elég:

a magatehetetlen férfit ezután ketten megfogták, majd a harmadik tovább ütötte.

Az eset a pusztaottlakai vegyes bolt előtt történt. A bíróságon az is kiderült, hogy az eset egy még 2016. júniusában, egy politikai jellegű szóváltást követően történt, mondta a portálnak László Attila a MÖM elnöke.

B. Lászlóról egyébként a Keleten.hu szerint tudható, hogy

a fideszes Simonka György országgyűlési képviselő egyik bizalmasa volt 2016 környékén, a jó kapcsolatuk pedig azóta is megmaradt.

Az önkormányzati képviselő tettestársai ellen csoportosan társtettesként elkövetett közösség tagjai elleni erőszak és könnyű testi sertés miatt emeltek vádat.

Az elsőrendű vádlottra 2 évet szabott ki a bíróság, 4 évre felfüggesztve, a másodrendű vádlott 2 évet kapott, 3 és fél évre felfüggesztve, a harmadrendűre pedig 2 évet szabtak ki, 3 évre felfüggesztve.

A portál egy tanúvallomásból idézve közölte, hogy a bűncselekmény elkövetése közben a képviselő azt kiabálta:

"Aki nem fideszes azt mindet ki kell nyírni, büdös Jobbikos kipusztítalak Pusztaottlakáról!"

A vád tanúvallomások mellet bizonyítékként orvosszakértői véleményt, illetve egy videofelvételt is felvonultatott a helyi politikus ellen.

A másod- és harmadrendű vádlottak elfogadták az ítéletet, Simonka György bizalmasa viszont 3 nap gondolkodási időt kért, így az ő ítélete meg nem jogerős.

A prtál megjegyzi, hogy az ügyész - aki szintén 3 nap gondolkodási időt kért - középtételt kért az elsőrendű vádlott esetében, ami 6 év de az már nem függeszthető fel.