Elkapták Gruevszki unokatestvérét, a volt kémelhárító főnököt - de mit tudnak a magyar szolgálatok?

Érdekes lesz a mai ülés.

A 444.hu hivatkozik a macedón Nova TV-re, mely szerint letartóztatták Szaso Mijalkovot, az elítélt és Magyarországra szöktetett Nikola Gruevszki volt kormányfő unokatestvérét, a macedón kémelhárítás egykori vezetőjét.

A hatóságok attól tartattok, ő is lelép egy másik országba. Szintén őrizetben van Kiril Bozsinovszki és Mile Janakievszki, ők is Gruevszki kabinetjében dolgoztak.

Az MTI pedig megjegyzi, a volt titkosszolgálati vezető ellen azért folyik eljárás, mert 2006 és 2016 között, Nikola Gruevszki kormányzása idején tömegesen hallgatta le politikusok és közéleti szereplők telefonhívásait. A macedón sajtó azt állítja, Nikola Gruevszki kormányzása idején a miniszterelnök után Szaso Mijalkov volt a második legbefolyásosabb ember Macedóniában.

Emlékezetes, a kormánylap (Magyar Idők) keddi értesülése és Gruevszki Facebook-posztja szerint hazánk menedékjogot biztosított a macedónnak, ennek megindoklása érdekében a testület jobbikos elnöke, Mirkóczki Ádám összehívta szerdára a Nemzetbiztonsági bizottságot.