„Ha az államtitkárok fizetését egy tollvonással meg tudták emelni 30 százalékkal, remélem a dolgozóké is menni fog”

A leszakadó országrészek bérfelzárkóztatásáért küzd a Jobbik.

Jakab Péter emlékeztetett, a héten a parlamentben szembesítette a kormányt az alacsony bérekkel, a pénzügyminisztérium államtitkára azonban megdöbbentő módon örömtelinek nevezte a havi százezer forintos borsodi, szabolcsi fizetéseket, mondván, 8- 10 éve ennyi se volt. Jakab szerint a teljes kiúttalanságot mutatja, ha a kormánynak az a programja a béremelésre, hogy örüljünk a mostani kevésnek, mert régen ennyi se volt, miközben az árak alakulásáról elfelejtenek beszélni.

A Jobbik a most benyújtott határozati javaslatban kötelezné az állami vállalatokat az egyenlő munkáért egyenlő bér elvének bevezetésére, a multikkal újratárgyalnák a stratégiai szerződéseket kikötve a béremelés ütemét, a vállalkozások számára pedig béremelést ösztönző adókörnyezetet teremtenének.

Jakab Péter jelezte, a Vállalkozásfejlesztési bizottság soron következő ülésén tárgyalni fogja a Jobbik javaslatát, amelynek támogatására szólította fel valamennyi párt képviselőjét.

„Ha az államtitkárok fizetését egy tollvonással meg tudták emelni 30 százalékkal, remélem a dolgozóké is menni fog”

– fogalmazott a Jobbik képviselője, aki minden alkalmat megragad arra, hogy szembesítse a kormányzatot a keleti végeken dúló mélyszegénységgel. Legutóbb a Jobbik Rágalominfóját is Magyarország egyik legnagyobb nyomortelepén, a miskolci Lyukóvölgyben tartotta.

„Pusztuljatok már innen!" - rendhagyó jobbikos Rágalominfó a miskolci Lyukóvölgyben

Rendhagyó helyszínen - Miskolcon, a nem éppen barátságos Lyukóvölgyben - tartotta meg szokásos pénteki Rágalominfóját a Jobbik. Bár a sajtóérdeklődés nem maradt el, a jelenlévők számából ítélve kevésbé volt népszerű helyszín a kormánypárti sajtómunkások számára, mintha a budapesti Képviselői Irodaházba kellett volna menniük.