Honnan érkezett hazánknak a politikai parancs?

Erre kérdezett rá a jobbikos politikus.

  • 2014: Bassar El-Aszad, szír diktátor pénzemberét sikerült magyar letelepedési kötvényhez juttatni egy oroszországi irodán keresztül;
  • 2016: két orosz fegyverkereskedőt amerikai segítséggel lepleztek le Magyarországon, de mi nem a NATO szövetségesünknek, hanem az oroszoknak adtuk ki a bűnözőket;
  • 2018: a két ország közti egyezmény ellenére sem adja ki az Orbán-kormány Macedóniának Nikola Gruevszkit, a nemzetközileg körözött bűnözőt.

„Magyarország ezt semmi bevéve, természetesen megadta a politikai parancsnak önmagát, és csak tippelhetünk, hogy a politikai parancs honnan érkezett?”

- fogalmazott a jobbikos politikus.

Beszédében felelevenítette Konktrát Károly államtitkár néhány perccel korábbi mondatait is, mint mondta, érti, hogy a menekültügyi hatóság nem adhat ki senkiről személyes adatot,

„de akkor vajon az Önök egyik szennyportálja, a Magyar Idők, hogyan számolhatott be tételesen, részletesen, a legapróbb információkat a közvélemény elé tárva a Gruevszki menedék ügyével kapcsolatban?"

A Magyar Idők már kész tényként hozta azt az ítéletet, amiről még nem is döntött a Nemzetbiztonsági bizottság, amelynek az ülését másnap a fideszes többség elszabotálta, így Gruevszki ügyében nem hallgathatták meg Pintér Sándor belügyminisztert – idézte fel a parlamenti testület elnöke.

„Vajon hová tartozunk? Vajon ki az, akinek még nem üzentünk hadat. Itt megemlíthetném a NASA-t, mert annak még nem sikerült, de az ENSZ-nek, az EU-nak, a NATO-nak igen. De vajon ki fog még ebbe a sorba illeszkedni?”

- próbálkozott Mirkóczki Ádám.

Sajnálatos módon Dömötör Csabának nem esett le a lényeg, így az államtitkár csak a Jobbikkal foglalkozott a válaszában.

A teljes felszólalást is hallgassa meg:

 

(Címlap- és borítókép: Béli Balázs / Alfahír)