Plakátadó: az emberek ellen fordult a Jobbik-ellenes fegyver

A fideszes vezetésű Debrecen önkormányzatában már arról tárgyalnak, hogy a jövő évtől minden adóalanyt fizetésre köteleznek a reklámhordozók után, függetlenül attól, mekkora a reklámfelület. Az mfor.hu írta meg, hogy ez a gyakorlat nemsokára az egész országra kiterjedhet, ugyanis Debrecen úgy értelmezi

"a Kormányhivatal novemberi jegyzői kollégiumi ülésén ismertetett jogértelmezés szerint az önkormányzatnak nincs lehetősége az adómértéket 0 forintban megállapítani".

Ezért a polgármester, Papp László 1000 forintban határozná meg a jövő évtől a reklámadó mértékét az 5 négyzetmétert meg nem haladó reklámtáblák esetében.

Ha a debreceni fideszeseknek van igaza, akkor a többi önkormányzat is megsarcolhatja a reklámtáblák tulajdonosait.

Az egész egyébként azzal kezdődött, hogy a választási kampány idején a kormánypártok el akarták tüntetni a Jobbik óriásplakátjait, ezekre a felületekre négyzetméterenként 12 ezer forint éves adót vetettek ki, amivel egyébként a társasházakat - hiszen sok esetben ezek is tulajdonosok voltak - is sikerült megsarcolniuk. Azonban - egyelőre - még nincs olyan törvény, ami csak a Jobbikra vonatkozik, így a helyi adókról szóló rendeletek módosításai már a magántulajdonnal rendelkező állampolgárokon csattan.

Dühös vállalkozók: Nem csupán a Jobbikot szívatja a Fidesz a plakátháborúban

Harminc napja gondolkodik a Vas Megyei Kormányhivatal azon, hogy mit válaszoljon a szombathelyi plakátrendelettel kapcsolatos kérdéseimre, kifogásaimra. A hallgatás bizonytalan helyzetet teremtett a helyi vállalkozók körében - írta Facebook-bejegyzésében Balassa Péter. A jobbikos önkormányzati képviselő a kormányhivataltól törvényességi vizsgálatot kér.

(Címlap- és borítókép: Alex Davern, a National Instruments (NI) ügyvezetõ alelnöke, Papp László és Kósa Lajos egy debreceni gyárlátogatáson - Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)

sss
2020. február 24. | 15:17
.
sss
2020. február 24. | 12:01
Csukás István
sss
2020. február 24. | 15:17
.
sss
2020. február 24. | 12:01
Csukás István
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss