Négy éve még megadóztatták volna, most szupergyors internetet ígérget a Fidesz

Minden háztartásba.

Palkovics László innovációs miniszter szerint a kormány eleget tett a két évvel ezelőtti vállalásának, miszerint - ahol erre igény van - teljes szélessávú internet lefedettséget biztosít 2018 végére, írj az MTI. A politikus erről hol máshol beszélt volna,m int a T-System Symposium mai, budapesti konferenciáján.

Beszédéből megtudhattuk: indul a szupergyors internet program 2 (SZIP-2), amelynek célja az eddigiekhez képest is gyorsabb, több mint háromszoros sávszélesség kiépítése. Palkovics úgy véli, hogy a digitalizáció ezzel újabb szintet lép Magyarországon.

Emlékeztetett, hogy a kormány a szupergyors internet programban (SZIP) vállalta, hogy 2018 végéig minden háztartásba eljuttatja a nagysebességű szélessávú internetet, ami

szerinte megvalósult, és mára 880 ezer háztartásba eljutott.

Mint fogalmazott, a vezetékes szélessávú lefedettség 75-ről 99,9 százalékra nőtt 2014-ről 2018-ra, Magyarország ezzel  a 7. helyen áll a világon.

A miniszter hozzátette: a SZIP 2.0 programban az optikai fejlesztésekre fektetik a hangsúlyt 2025 végéig a gigabitképes hálózatok jobb elterjedése érdekében. A cél, hogy Magyarország az 5G fejlesztések egyik európai központjává váljon, ami növeli az ország versenyképességét és innovációs potenciálját.