Az orvosoknak nagyon nem tetszik a Fidesz 400-as túlórakerete

Nem jó ötlet.

A Magyar Orvosok Szakszervezetének (MOSZ) Facebook-posztját a Népszava vette észre, melyben a fideszes terv ellen, mely szerint 400 órára bővítenék a túlórakeretet. Többek között ezt írják:

"a munkavállalókra nézve óriási hátrányt jelentene, ha a hivatkozott törvényjavaslat elfogadásra kerülne. Mélyen igazságtalan, hogy az EU legrosszabbul fizetett magyarországi munkavállalói vállára további terheket rakjanak, mind munkaidő terhelésben, mind a többletmunka díjazásának elmaradásával, illetőleg 3 éves munkaidőkeretben történő elszámolási lehetőségével. A magyar munkavállalók, mint európai polgárok, megérdemlik, hogy az EU átlagbérét kapják azonos munkakörökben, mint az EU országokban, és az öt napos munkahetet ne növeljék gyakorlatilag heti 6 napra a “kommunista szombatok” mintájára, gyakorlatilag ingyen munkát végeztetve velük. 2018-ban Magyarországon, a “családok évében.”

Túlóraország: Így tesznek önmagunk ellenségeivé minket

A magyar ember szeret dolgozni. A gép mellett, a soron, az íróasztal előtt, a volán mögött. Dolgozik hajnalban, nappal, késő éjjel, két vagy három műszakban. Bejelentés nélkül, vagy négy órában, feketén és hétvégén is. A magyar ember észre sem veszi, hogy rámegy az élete, az egészsége, hogy elvesztegeti az idejét, a lehetőségét, hogy rabságba ejti magát.

(fotó: Balázs Attila / MTI)