A pedagógusok is tüntetni fognak a rabszolgatörvény ellen

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete csatlakozik a Magyar Szakszervezeti Szövetség december 8-ra tervezett demonstrációjához, amely a munka törvénykönyve módosítása ellen tiltakozik — áll a PDSZ szerdai közleményében.

A 24.hu arról ír, hogy a PDSZ a szakszervezetek összefogására buzdít és szeretné, ha december 8-án nemcsak egy utcai demonstráció lenne, hanem összeülne a Szakszervezeti Tisztségviselők Tanácsa, és még a demonstráció előtt határozna azokról az akciókról, amelyeket akkor kezdeményeznének a szakszervezetek, ha a Parlament mégis elfogadná a módosító javaslatokat.

Az Audi szakszervezete is tiltakozik a rabszolgatörvény ellen

A 8450 tagot számláló szervezet Nein, danke 2.0! című közleménye így szól: "Az Audi Hungaria Független Szakszervezet 2017-ben egyszer már elmondta a véleményét a munkaidőt érintő, drasztikus változtatás bevezetéséről. Lassan mondjuk, hogy végre mindenki megértse: nálunk nem lesz 36 hónapos munkaidőkeret! Nem hagyjuk, hogy tovább zsigereljék munkatársainkat, nem hagyjuk, hogy még ennél is nagyobb rugalmasságra kényszerítsenek bennünket.

Emlékezetes, kedd éjszaka méltatlan körülmények között fejeződött be a vita a kötelező túlmunka 400 órára való megemeléséről, a javaslatot a fideszes Kósa Lajos nyújtotta a parlament elé.

(Címlap- és borítókép: Béli Balázs / Alfahír)