Az agyonhajszolt egészségügyi dolgozók hátán is csattan a rabszolgatörvény

Még veszélyesebb üzem lesz a magyar egészségügy?

Lukács László sajtótájékoztatóján kiemelte: nem csak az egészségügyi szakemberek életét lehetetlenítené el még jobban a kormány terve, de az egészségügyben dolgozó, nem a gyógyítással kapcsolatos feladatokat ellátó emberekre nézve is súlyos következményei lennének a "kommunista szombatra hajazó" törvénymódosításnak.

A Jobbik szakpolitikusa szerint az egészségügyi dolgozók eddig is túlhajszoltak voltak, ha a rabszolgatörvénnyel újabb terheket akasztanak a nyakukba, az

egészségügyi krízishelyzethez fog vezetni.

Lukács szerint ez vészesen felgyorsíthatja a már most is nagyarányú pályaelhagyást és az orvoskivándorlást. Hozzátette: tisztességes fizetésekkel, a munkakörülmények javításával és megbecsüléssel lehetne ösztönözni a szakemberek munkáját, nem azzal, hogy még jobban beletapossák őket a járomba.

"Ez a törvényjavaslat egy olyan, veszélyes üzemi állapotban lévő egészségügybe nyúlna bele, amit jelenleg is csak a dolgozók jóindulata és odaadása tart egyben"

- fejtette ki az ellenzéki képviselő, aki szerint már jelen pillanatban is krízisek sora rázkódtatja meg az egészségügyet, példaként a Honvédkórház koraszülöttcentrumának bezárását és az ágazatban korábban ki nem fizetett túlórapénzeket említette.

A Jobbik képviselője figyelmeztetett: a mosatni módosítás még veszélyesebb üzemmé fogja tenni a magyar egészségügyet, a dolgozókon túl pedig a betegek is isszák majd ennek a levét.

"A Jobbik azt követeli, hogy a felelős miniszter, Kásler Miklós lépjen közbe és értesse meg a fideszes képviselőkkel, hogy az egészségügyi dolgozókat nem túlterhelni és elűzni kell a rendszerből"

- nyilatkozta Lukács László, hozzátéve: ha erre a miniszter nem lesz képes, akkor "szednie kell a sátorfáját".

A túlóratörvény kapcsán hangsúlyozta: pártja elvárja, hogy a Fidesz ne csak módosítgassa, hanem egy az egyben vegye le a napirendről a javaslatot.

[video:https://youtu.be/2__cyCvqr5I]