Schmidt Mária veje lett a családi cég vezérigazgatója

Fontos változások a BIF-nél.

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) vezérigazgatói tisztségét az igazgatótanács döntése alapján mától Berecz Kristóf látja el, aki az igazgatótanács alelnöki tisztét is betölti – olvasható a Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett közleményben. A BIF többségi tulajdonosa az a Pió-21 Kft., melyben a többségi tulajdonos Schmidt Mária, míg kisebbségi tulajdonosként szerepel a cégben a fideszes kormánybiztos asszony két gyermeke, Ungár Péter LMP-s parlamenti képviselő és Ungár Anna is. Berecz Kristóf pedig Ungár Anna férje.

A BIF-ről épp tegnap derült ki, hogy a Kossuth téri épület idejére, de legalább 2022-ig bérbe adja az Agrárminisztériumnak a Vigadó Palota Irodaházat, a parkolókat pedig ugyancsak ez a cég biztosítja a tulajdonát képező Aranykéz utca 4-6. szám alatti teremgarázsban.

A kormánybiztos cégétől bérel ingatlant a kormány

Schmidt Mária kormánybiztos családi cége, a Pió-21 Kft. a fő részvényese annak a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-nek (BIF), melytől irodaházat bérel az Agrárminisztérium arra az időre, amíg a tárca Kossuth téri épületét felújítják, de legalább 2022-ig - derítette ki a HVG. Az irodaház a Belváros központjában, közvetlenül a Vigadó mellett található.

A BIF a mostani vezetőváltással kapcsolatban azt is közölte, Sajgál Gábor eddigi vezérigazgató 2018. december 1-jétől üzletfejlesztési vezetőként folytatja munkáját. A cég nagyon közel áll hozzá, hogy szabályozott ingatlanbefektetési társasággá (szit) váljon, így az ingatlanalapok már az ő részvényeiket is megvásárolhatnák.