Sneider: Szávay helyesen tette, hogy vállalta a felelősséget

"Azt gondolom, nem kell különösebben magyarázni, hogy Szávay István nagyzoló, otromba szavai a hazai közéleten belül a Jobbik közösségében is megdöbbenést váltottak ki. Helyesen tette, hogy felelősséget vállalt az elhangzottak miatt, és lemondott minden parlamenti tisztségéről, hiszen egy politikus még az őt ért - ugyancsak méltatlan – inzultus után sem beszélhet ilyen hangnemben" - reagált Facebook-bejegyzésében a Jobbik elnöke Szávay István lemondására.

A politikus egy hangfelvétel nyilvánosságra kerülését követően döntött úgy, hogy lemond az Országgyűlés jegyzői, illetve a Jobbik frakcióvezető-helyettesi tisztségéről.

Sneider szerint a Jobbiknak óriási felelőssége van abban, hogy hazai viszonyaink között ne az elmúlt évszázad lövészárkait ássa újra, hiszen Orbán Viktor és a dicstelen emlékezetű Gyurcsány Ferenc napjainkig ezt teszik, "miközben a nemzethalál felé közeledünk". 

"Mi, jobbikosok tisztában vagyunk vele, hogy egy rohamosan fogyatkozó, hazájából elvándorló nemzet vagyunk, amelynek léte néhány évtizeden belül semmivé foszlik, ha nem sikerül felszámolni a politikai megosztottságot, az ország vég nélküli szétrablását. Hosszú évek óta ennek megakadályozásáért küzdünk, ezt ismeri fel egyre több, a XX. századi pártokból kiábrándult értelmiségi és kétkezi dolgozó" - írja a pártelnök.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

(Fotó: Béli Balázs/Alfahír)