Csillebérc-gate: a Jobbik szerint bebizonyosodott, hogy a Fidesz és az MSZP közösen csapolja meg a közpénzeket

Közleményben fejezte ki tiltakozását a csillebérci ingatlanbiznisz miatt Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője. Az ellenzéki politikus úgy látja, az ilyen ügyletekkel a Fidesz „lélegeztetőgépen” tartja a szocialistákat.

Szilágyi György jobbikos politikus szerint a Csillebérc-ügylettel ügylettel ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz és az MSZP az elmúlt 30 év gyakorlatát folytatva továbbra is közösen csapolja meg a közpénzeket. Az ellenzéki képviselő szerint a tegnap nyilvánosságra került adatok fényében

már érthető, hogy miért titkosította a Fidesz a csillebérci ingatlanspekuláció anyagait.

Mint arról tegnap lapunk is beszámolt, a csillebérci volt úttörőtábort az állami vagyonkezelő peren kívüli egyezség keretében összesen csaknem 1,9 milliárd forintért vásárolta vissza az MSZP-közeli Úttörőszövetségtől. Az összegből csaknem 400 millió forint egy vadászház értéke, melynek tulajdonosa Rácz unokatestvérének kft.-je. Az ügylet annak ellenére jött létre, hogy az ingatlan tulajdonjogáért folyó perben a Magyar Állam állt nyerésre, több jogerős ítélet is kimondta, hogy a Rácz Péter volt MSZP-s képviselő vezette Úttörőszövetség jogellenesen birtokolja az ingatlant.

Csillebérccel fizette ki a Fidesz az MSZP-t?

1,9 milliárd forintot csoportosított át az Orbán-kormány sportcélú ingatlanvásárlásokra, de titkosították a részleteket - írja a HVG. A lap az azóta elkészült pénzügyi beszámolók alapján úgy véli, a csillebérci volt úttörőtábor visszaszerzéséről lehet szó, mely 1,4 milliárd forint volt, és ehhez kapcsolódott még 350 millió forint, melyet a Bau-bérc Kft.-nek (március óta Maxim Ring Kft.)

Szilágyi György közleményében leszögezi: „a Fidesz »lélegeztető gépen« tartja az MSZP-t, különböző trükkökkel biztosítja számára a túlélést. Ezáltal az MSZP függőségi viszonyban van a Fidesztől és így Orbán Viktor kénye-kedve szerint irányíthatja a szocialistákat. Ez a 30 éves háttérben mutyizás is a NER szerves része.”

Az ellenzéki politikus emlékeztet: a Heti Válasz által feltárt többi Fidesz–MSZP-ügylethez hasonlóan a két párt

itt is segíti egymást a minél nagyobb haszon elérésének érdekében, és több más közös bizniszükhöz hasonlóan itt is közösen károsítják meg a magyar embereket és Magyarországot.

Pont az ilyen ügyek miatt válik világossá, hogy a NER rendszer lebontását egyedül a Jobbik gondolja komolyan és egyedül a Jobbikban van meg az akarat az Orbán kormány leváltására – zárul Szilágyi közleménye.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Eszes Ádám

Friss

1
sss
2019. Augusztus 25. | 13:11
Tovább görbült az igazmondó tükör, még színesebb lett a muzsika.
1
sss
2019. Augusztus 25. | 09:53
sss
2019. Augusztus 25. | 07:51
Több ezren viszont békésen tüntettek.
sss
2019. Augusztus 24. | 20:18
320 ezer ívet osztottak ki országszerte a választási irodák.
Tovább görbült az igazmondó tükör, még színesebb lett a muzsika.
Ha nem lép a vasúttársaság, tüntetésre is sor kerülhet.
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Eszes Ádám
sss
2019. Augusztus 25. | 07:51
Több ezren viszont békésen tüntettek.
sss
2019. Augusztus 24. | 20:18
320 ezer ívet osztottak ki országszerte a választási irodák.
sss
2019. Augusztus 24. | 18:47
Egy órán belül elfogták azt a román férfit, aki augusztus 20-án vert meg egy kalauzt a kőbányai állomáson. A férfi az egyik vonat mosdójába zárkózott be, mert nem volt jegye. A kalauzt azután ütötte meg, hogy ezt szóvá tette. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult ellene eljárás, aminek a végét előzetesben várhatja meg.