Csillebérc-gate: a Jobbik szerint bebizonyosodott, hogy a Fidesz és az MSZP közösen csapolja meg a közpénzeket

Közleményben fejezte ki tiltakozását a csillebérci ingatlanbiznisz miatt Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője. Az ellenzéki politikus úgy látja, az ilyen ügyletekkel a Fidesz „lélegeztetőgépen” tartja a szocialistákat.

Szilágyi György jobbikos politikus szerint a Csillebérc-ügylettel ügylettel ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz és az MSZP az elmúlt 30 év gyakorlatát folytatva továbbra is közösen csapolja meg a közpénzeket. Az ellenzéki képviselő szerint a tegnap nyilvánosságra került adatok fényében

már érthető, hogy miért titkosította a Fidesz a csillebérci ingatlanspekuláció anyagait.

Mint arról tegnap lapunk is beszámolt, a csillebérci volt úttörőtábort az állami vagyonkezelő peren kívüli egyezség keretében összesen csaknem 1,9 milliárd forintért vásárolta vissza az MSZP-közeli Úttörőszövetségtől. Az összegből csaknem 400 millió forint egy vadászház értéke, melynek tulajdonosa Rácz unokatestvérének kft.-je. Az ügylet annak ellenére jött létre, hogy az ingatlan tulajdonjogáért folyó perben a Magyar Állam állt nyerésre, több jogerős ítélet is kimondta, hogy a Rácz Péter volt MSZP-s képviselő vezette Úttörőszövetség jogellenesen birtokolja az ingatlant.

Csillebérccel fizette ki a Fidesz az MSZP-t?

1,9 milliárd forintot csoportosított át az Orbán-kormány sportcélú ingatlanvásárlásokra, de titkosították a részleteket - írja a HVG. A lap az azóta elkészült pénzügyi beszámolók alapján úgy véli, a csillebérci volt úttörőtábor visszaszerzéséről lehet szó, mely 1,4 milliárd forint volt, és ehhez kapcsolódott még 350 millió forint, melyet a Bau-bérc Kft.-nek (március óta Maxim Ring Kft.)

Szilágyi György közleményében leszögezi: „a Fidesz »lélegeztető gépen« tartja az MSZP-t, különböző trükkökkel biztosítja számára a túlélést. Ezáltal az MSZP függőségi viszonyban van a Fidesztől és így Orbán Viktor kénye-kedve szerint irányíthatja a szocialistákat. Ez a 30 éves háttérben mutyizás is a NER szerves része.”

Az ellenzéki politikus emlékeztet: a Heti Válasz által feltárt többi Fidesz–MSZP-ügylethez hasonlóan a két párt

itt is segíti egymást a minél nagyobb haszon elérésének érdekében, és több más közös bizniszükhöz hasonlóan itt is közösen károsítják meg a magyar embereket és Magyarországot.

Pont az ilyen ügyek miatt válik világossá, hogy a NER rendszer lebontását egyedül a Jobbik gondolja komolyan és egyedül a Jobbikban van meg az akarat az Orbán kormány leváltására – zárul Szilágyi közleménye.

sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
sss
2019. április 24. | 07:15
Bencsik
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Németh Márton
sss
2019. április 23. | 16:39
Nem túl elégedettek a helyiek a fideszes városvezetővel.
sss
2019. április 23. | 15:45
Jöhetnek a kórházbezárások?

Szomorúbban nem is indulhatna a hét: a velünk élő 1995, a Nemzet Szakértő Közgazdásza, Bokros Lajos, pontosabban pártja, a Modern Magyarországért Mozgalom feladta a harcot, nem küzd tovább a modern Magyarországért. Mint írják:

„A Modern Magyarország Mozgalom hét éven át tartó önzetlen küzdelme, amelynek középpontjában az egyén, a vállalkozás és a piac szabadsága, a magyar nemzet és Európa érdekeinek egysége, a sokszínűség ünneplése, a népek közötti feltétlen szolidaritás, a szegények és az elesettek támogatásának, felemelésének parancsa állt, nem vezettek sikerre”.

Ezt olvasva nyilván olvasóink ezrei rohannak bánatukban a kisboltba vagy a kissarkiba egy kevertért, hiszen ők is tudják, érzik, nem vagyunk rá méltók, hogy egy ilyen párt képviselje a "szabadságelvű konzervativizmust, a kapitalista piacgazdaságot és a képviseleti demokráciát".