Hétvégén ismét Orbánék miatt égett az Európai Néppárt: előbb blokkoltak, most bocsánatért esedeznek

Se lenyelni, se kiköpni.

Nem elég, hogy az Európai Néppártnak (EPP) továbbra sem akaródzik kipenderíteni sorai közül a Fideszt, múlt hétvégén a pártcsalád Twitter-oldaláról csoportosan tiltották ki azokat a felhasználókat, akik szóvá merték tenni a dolgot.

A blokkolt felhasználók között volt Human Rights Watch európai sajtófőnöke, Andrew Stroehlein is, aki a következő üzenetet posztolta, miután érzékelte, hogy mi történt:

"Az Európai Néppárt blokkolt engem. Ez megerősíti azt, hogy nem tudnak mit kezdeni azokkal, akik megkérdőjelezik, hogy miért is támogatják a magyar kormánypártot, a Fideszt, ami a Néppárti frakció tagjaként aláássa az alapvető demokratikus értékeket. Ahelyett, hogy kizárnák a Fideszt, egy jogvédőt blokkolnak."

A Néppárt úgy tűnik felülvizsgálta a PR-politikáját, mert vasárnap délután már egy rendkívül átlátszó üzenetben kértek bocsánatot a letiltásokért:

"A hétvégén több felhasználót blokkoltunk tévedésből. A blokkolást feloldottuk, így az érintettek újra olvashatják a tartalmainkat. A tévedésért elnézést kérünk."

Ez az eset is jól mutatja, hogy a jövő tavasszal esedékes európai parlamenti választások előtt a Néppárt se lenyelni, se kiköpni nem tudja a pártcsalád számára egyre kínosabb, ám az Európai Parlamentben nélkülözhetetlen politikai szövetségest jelentő magyar kormánypártot. A 444 ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a tweet alatt sorjázó kommentekben a választók jó része már be is árazta az EPP taktikázását, és nem a nekik kedvező módon.