A Mi Hazánk Mozgalom egyik szervezete szerint Volner János már a kezdetek óta segítette a mozgalmukat

A párt debreceni szervezete szerint Volner János "bábáskodott" a Mi Hazánk Mozgalom létrehozásában.

A Mi Hazánk Mozgalom debreceni szervezete szerint Volner János már a választások után folyamatosan kapcsolatban volt Dúró Dórával és Toroczkai Lászlóval, sőt, "sokat segített a platform létrehozásában és bábáskodott a Mi hazánk létrehozásánál"

"Annyit azért hadd tegyek hozzá János védelmében, hogy a választások után folyamatosan kapcsolatban volt Dórival és Lacival, segített a platform létrehozásában és bábáskodott a Mi hazánk létrehozásánál, annak ellenére, hogy a Jobbik tagja maradt. Sokat köszönhet neki Laci, mert tényleg egyfolytában segített neki!"

Azt természetesen nem tudjuk, hogy ebből mi igaz, előfordulhat, hogy semmi, csupán arról van szó, hogy utólag próbálják hitelesebbé és elfogadhatóbbá tenni saját tagságuk előtt a politikust.

A tét nem kicsi: a Jobbikból kivált politikusok között most dől el, hogy ki legyen a Mi Hazánk EP-listavezetője.

Mint ismert:  Volner János október elején a választókerületi elnökökhöz és szervezőkhöz írt levelet, amelyben többek között azzal vádolta meg a Jobbik vezetését (amelynek ő is tagja volt), hogy az LMP-vel készül szövetségre és a DK-t segíti Budapesten. A dokumentum viharos gyorsasággal landolt a kormányzati Figyelőnél, majd ugyanilyen sebességgel a teljes fideszes sajtóban. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője szerint viszont a politikus levele tele volt habonyi szintű csúsztatásokkal, hiszen a Jobbik deklaráltan elutasította az együttműködést az MSZP-vel, a DK-val, ráadásul az LMP-vel történő összefogás sincs tervben, holott ezt korábban épp Volner szorgalmazta. 

Volner János, Apáti Istvánt és Fülöp Eriket október elején zárták ki a Jobbik frakciójából, majd nem sokkal később kiderült - hiába a Szent Koronára tett eskü - nem adják vissza a mandátumukat. A levél kiszivárgása óta Volner János - nem meglepő módon - igen népszerű vendég lett a kormányzati sajtóban is. Egy hónappal később, november 7-én pedig bejelentették, hogy mindhárman csatlakoznak a Mi Hazánk Mozgalomhoz. Tették ezt annak ellenére, hogy korábban arról beszéltek, hogy függetlenként fognak dolgozni.

A történet még nem ért véget, a Jobbik ugyanis feljelentette Volner Jánost a kijelentései miatt.

Volner Jánosnak a bíróságon kell felelnie kijelentéseiért

A Jobbik és több magánszemély is megelégelték Volner János hazudozásait, és beperlik a volt alelnököt - áll az ellenzéki párt legfrissebb közleményében.Tájékoztatásuk szerint perek indulnak továbbá "azon, magukat sajtóterméknek nevező orgánumok" ellen is, akik leközölték Volner János hazugságait."Sajnálatos, hogy Volner János manapság a kormánymédia első számú celebjeként tetszeleg, ahelyett, hogy Novák Előd új pártjának gazdasági kabinetjét fejlesztené..."- zárul a Jobbik közleménye.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Részletesen tájékoztatta a közvéleményt a koronavírus körüli helyzetről Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.
12 tartalmas gondolatokkal teli szerzemény az új szólóalbumon.
"Nem az évszámok a fontosak a kommunizmus esetében sem, hanem az indokok, a motivációk, a logikai rendszer" - a Jobbik IT ismét megemlékezett a kommunista diktatúrák áldozatairól. De milyen üzenete van ennek a jövő generációja számára? Interjú.