Sneider Tamás: „egy kis gázsprayjel a szememben tértem haza hajnal egykor”

A Jobbik elnöke is kapott a gázspayből a Kossuth téren.

A Jobbik elnöke is ott volt a tiltakozók között a Kossuth téren, és elszenvedője volt annak is, amikor éjszaka a demonstrálókat elkezdték kiszorítani a rendőrök.

Sneider Tamás elmondta, mivel a Jobbik is felszólította az embereket, hogy menjenek ki a Kossuth térre demonstrálni a rabszolgatörvény ellen, a párt politikusai kötelességüknek érezték, hogy személyesen részt vegyenek a megmozdulásokon, és ne hagyják cserben azokat, akik a Kossuth téren megjelentek szerda este.

Egyébként a pártelnök a szavazást követően délután Jászberényben volt, ahol a fideszes Pócs János irodájára ragasztották ki a legerősebb ellenzéki párt üzenetét: nem lesznek rabszolgák. Miután ezzel végeztek, azonnal indultak vissza Budapestre, mert mint mondta,

„az Országgyűlés alelnökeként kötelességemnek éreztem, hogy saját szememmel lássam, mi történik az Országház előtt, és ha törvénytelen intézkedést tapasztalok, akkor annak elejét tudjam venni, figyelmeztessem a jogszerűtlenségre a rendőröket”

- fogalmazott.

(Ha nem indul megfelelően a videó, katt ide)

Sneider Tamás hangsúlyozta, azért volt fontos ezt felvállalni, mert egy országgyűlési képviselőnek lehetősége van a jogszabályokba ütköző intézkedések megakadályozására.

Az Alfahírnek felidézte, éjfélkor a rendőrök elkezdték kiszorítani a még ott lévő kb. 500 tüntetőt, ami számára azért volt érthetetlen, mert akkor már a hideg és a kései idő miatt amúgy is folyamatosan csökkent a tüntetők száma, és nagy valószínűséggel 1-2 órán belül maguktól elvonultak volna.

A kiszorítás alatt történt, hogy a sorfalból az egyik rendőr túllépte a hatáskörét, vagy hibázott, vagy csak szimplán véletlenül megnyomta a gázsprayt, és a mellettem békésen álló fiatalembert, és engem lefújt. Nem volt súlyos, de természetesen könnyeztünk. Számon is kértem a rendőrt. Viszont sok hasonló helyzetet átéltem 2006 és 2010 között, és láttam, nem az arcunkba irányította a gázsprayt, nem gondolom azt sem, hogy feljelentést kellene tennem – magyarázta az ellenzéki politikus. Majd leszögezte,

„tudom jól, hogy a rendőrök is hibázhatnak, és ezt az esetet ebbe a kategóriába sorolom”.

„Egy kis gázsprayjel a szememben tértem haza hajnal egykor”

- mesélte el az este végét.

(Ha nem indul megfelelően a videó, katt ide)

Sneider Tamás szerint az, hogy 2014 után a rendőrség újra könnygázzal oszlatta a tömeget, bizonyítja, a társadalmon belül egyre jobban nő a feszültség, ami eljutott arra a szintre, amit legutóbb Gyurcsány Ferenc idején lehetett tapasztalni.

„Számomra egyértelmű, hogy ha tovább folytatja az enyveskezű ezt a politikát, az ország szétrablását, egyre súlyosabb események fognak történni. A szerda estének egy figyelmeztetésül kell szolgálnia a kormány számára”

- húzta alá.

Amúgy a pártelnök közölte, a Jobbik reméli, békés úton is el lehet érni, hogy az Orbán-kormány visszafogja magát.